KONKURS ZA NAGRADU GRADA BEOGRADA: Rok za podnošenje predloga 20. februar

Izvor Tanjug januar 03, 2018
Pixabay Pixabay

BEOGRAD - Grad je raspisao konkurs za dodelu Nagrade grada Beograda, a rok za podnošenje predloga je 20. februar.

Nagrada grada je priznanje koje se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine.

Dodeljuje se i za herojsko delo, dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda, kao i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad.

Nagrada se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo, može se dodeliti istoj osobi više puta i može je dobiti autor koji ima prebivalište na teritoriji Beograda najmanje godinu dana.

Priznanje se uručuje za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji grada od 1. januara do 31. decembra 2017. godine, saopštila je Gradska uprava.

Kada je reč o umetnosti, pod delom koje je postalo dostupno javnosti podrazumeva se obljavljeno delo književnog i prevodnog stvaralaštva, prikazano filmsko i radio-televizijsko ostvarenje, izloženo odnosno prezentovano delo u galeriji, kao i izvedeno muzičko ili muzičko-scensko delo u koncertnoj ili pozorišnoj dvorani.

U oblasti nauke to je ostvarenje odnosno rad u društvenim, humanističkim, prirodnim i tehničkim naukama, kao i pronalazak koji je u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravna zaštita pronalazaka.

Kada je reč o medicini, podrazumeva se da to bude rad ili rezultati izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos u razvoju i unapređenju medicine ili izuzetno delo koje predstavlja doprinos razvoju medicine.

U oblasti arhitekture i urbanizma, delo treba da bude realizovano iz oblasti arhitekture, urbanizma ili rekonstrukcije objekata, a u oblasti poljoprivrede to su ostvareni izuzetni rezultati u oblasti individualne poljoprivredne proizvodnje, inovativnost i primena savremenih poljoprivrednih rešenja i standarda, kao i ulaganje u poljoprivredno gazdinstvo i primena novih agrotehničkih mera i tehnologija.

Da bi se konkurisalo za nagradu u oblasti novinarstva, potrebno je da to delo bude vrhunsko ostvarenje pojedinca u novinarstvu ili publicistici, serija televizijskih ili radijskih priloga, kao i kreativni doprinos uređivanju rubrike, emisije i programa kojima se doprinosi informisanju građana Beograda.

U oblasti obrazovanja treba da bude izuzetno delo i rezultat vaspitno-obrazovnog ili instruktivnog rada kao i rada u organizaciji i razvoju školstva Beograda.

Kad je reč o sportu, podrazumevaju se rad ili rezultati izuzetne vrednosti pojedinca koji su doprineli afirmaciji, razvoju i unapređenju sporta, a u oblasti zaštite životne sredine, to su ostvareni rezultati kojima je dat izuzetan doprinos zaštiti životne sredine.

Pod herojskim delom podrazumeva se ostvarenje pojedinca ili grupe koji su snagom svoje ličnosti, vrlinom, požrtvovanošću, nesebičnošću, dobrotom i hrabrošću pomogli sugrađanima u nevolji, savladali izuzetno teške životne okolnosti, popravili njihove ili sopstvene životne prilike.

Za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada dodeljuje se priznanje za najvrednija dostignuća pojedinca ili grupe u svim oblastima znanja koji su svojim delom ili dugogodišnjim radom ostavili trajni pečat Beogradu.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd dodeljuje se pojedincu ili grupi za organizovanje i realizaciju projekta ili programa koji je postao događaj u gradu u prethodnoj godini.

Nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije ostvarenje u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata.

To priznanje se dodeljuje pojedincu ili grupi, ako su određeni rezultati postignuti grupnim radom, dok se nagrada "Svetislav Stojanović" dodeljuje za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara na teritoriji grada Beograda, a dodeljuje se pojedincu i vatrogasnoj jedinici.

Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Odbor Skupštine grada, a predlozi se dostavljaju pisarnici Gradske uprave - Sekretarijatu za skupštinske poslove i propise, Trg Nikole Pašića 6.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Požalila se lekaru na bolove, on joj je rekao da su bolovi samo u njenoj glavi, a onda je usledio ŠOK!

Kada se Džordžija Meklenan (23) požalila lekaru na bolove on joj je rekao da su bolovi…
Pixabay

10 miliona dolara za dizajn čaše za kafu

Starbaks je pokrenuo fond u vrednosti od 10 miliona dolara za dizajniranje čaša koje mogu…

Ljudski organi koji se ne mogu ili ne smeju presađivati

Od prve uspešne transplantacije organa u istoriji - bubrega 1954. godine, ta grana…

Čuvajte se, ovo su nove fore jačeg pola

„Peacocking" ili slobodnom prevodu „šepurenje“ (engleski peacock = paun) je nova fora…
Foto:Pixabay

Ovo je najpregledaniji FBI-jev dokument: Misteriozno pismo od dva reda iz 22. marta 1950. godine

Od svih dokumenata američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) dostupnih na internetu,…
Loading...
© 2014 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd