Thursday, February 22, 2018
Loading...

Dačić je rekao da nije poredio puč u Turskoj sa 5. oktobrom, već da je govorio o uticaju spoljnog faktora i da događaji u toj zemlji mogu dovesti do većeg talasa migranata, ali da je Srbija pokazala da može da upravlja kriznim situacijama.

On kaže da je Turska zbog spoljne politike bila predmet raznih spoljnih uticaja, te da je u tom kontekstu poredio puč u toj zemlji sa 5. oktobrom.

"Nisam poredio 5. oktobar i puč, ali jesam strani uticaj", rekao je Dačić, koji je i lider SPS.

Upitan da li dešavanja u toj zemlji mogu dovesti do novog talasa migranata, Dačić kaže da je Srbija očekivala takav talasa i da je zbog toga premijer zakazao sednicu Kordinacije službi bezbednosti, da je formiran zajednički tim policije i vojske.

"To je već dalo rezultate, sprečeni su ulasci iz raznih zemalja.To su sve ilegalni prelasci koji se odvijaju van zvaničnih prelaza", naglasio je Dačić.

On je dodao da je Srbija pokazala da može da upravljamo kriznim situacijama, ukoliko druge zemlje na migrantskoj ruti ne naprave problem.

"Mi ne možemo da dozvolimo da budemo sabirni centar. U okviru Evropskog rešenja možemo da prihvatimo deo odgovornosti", naglasio je Dačić.

Komentari  

-2 #1 penzioner-1 23-07-2016 11:46
I moze se uporediti sa puno cistki ali manje ubijenih a da su bile pobune,nebih bolje ni bilo. A sablja?
Prijavi administratoru
 

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li SNS gubi vlast u Beogradu?

TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd