Dejan Đurđević, koji se „proslavio“ kao čovek sa šest debelo plaćenih funkcija, suprugu ubacio u SMATSA, ali i u UO Zavoda za udžbenike

Najnapredniji naprednjak Dejan Đurđević, koji se svojevremeno okitio sa šest funkcija, izgleda da je preko svojih političkih veza zbrinuo i svoju lepšu polovinu - njegova supruga Bojana zaposlena je u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), ali i u Upravnom odboru Zavoda za udžbenike, za šta mesečno dobija skoro 3.000 evra, saznaje Kurir.

Prema našim informacijama, Đurđevićeva supruga radi u Sektoru za ljudske resurse te agencije i za to dobija skoro 2.500 evra, a u Zavodu prima 40.442 dinara mesečno!

Slučajno ili ne, njegova supruga se obrela u SMATSA baš u vreme kad se on uzdigao na političkoj lestvici. Na sumnju da su radile stranačke veze navodi i to što je direktor SMATSA Radojica Rovčanin takođe kadar SNS.
- Đurđeviću je, još kad je počeo da gomila funkcije, zamereno da to šteti imidžu stranke. Upravo je na ovakve situacije mislio premijer kad je kritikovao zapošljavanje strina, tetki... - kaže naš izvor.

U Zavodu za udžbenike radi i brat njegove supruge Nikola Radonjić, i to na mestu pomoćnika direktora Sektora za marketing i prodaju.
- I on je našao uhlebljenje kad je SNS preuzeo vlast, a Đurđević postao koliko-toliko uticajan u stranci - kaže naš izvor. Iz SMATSA do zaključenja ovog broja nismo dobili informacije, a ni Đurđević nije želeo da komentariše naša saznanja.

Inače, Đurđević je nedavno podneo ostavku na mesto predsednika Republičke izborne komisije zbog sukoba interesa. Svojevremeno je dospeo u žižu javnosti kad se saznalo da ima šest funkcija, od kojih su tri plaćene, a za koje dobija najmanje 300.000 wdinara, pa i 415.000 dinara u vreme ispitnih rokova. On radi na Pravnom fakultetu u Beogradu i u Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo, ali novac dobija i od Ministarstva pravde.

Komentari  

+2 #2 Užasnut i dalje 18-07-2016 22:27
Žena ovoga i treba da radi i ona je čovek za sebe. Ali zašto opet 2 posla, treba da radi 16h, da li će moći? Pa valjda joj plata od 2.500 evra mala, a posao lagan, pa zašto ne uzeti još 400 evra u Zavodu. U pa gde ona da radi u npr. Juri.
I onda šaljemo SMS za bolesnu decu, sakupljamo novac za sirotinju da im sagradimo neku sobicu da imaju gde da prespavaju itd. Vučiću, reaguj ukoliko želiš podršku napaćenog naroda. Na ovakvima se gradi poverenje naroda.
Prijavi administratoru
+2 #1 Užasnut 18-07-2016 22:23
A toliko pravnika na birou. Ovde bi još pet porodica mogli zbrinuti. I kako on može biti na 6 mesta u jednom trenutku, fizički, jer je radno vreme 8h (mada u prodavnicama ljudi rade i po 10h za neverovatnih 15.000 dinara), a ovaj za plate od preko 50, pa i preko 100.000 ne znam da li radi i 8 minuta dnevno. Inače, po računici, ako je radno vreme 8h za 6 plata trebalo bi da radi 48h dnevno, što je ravno supermenu u svemiru, nadrealno, a u Srbiji realno.
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd