Wednesday, March 21, 2018

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov saopštila je damas da je Agenciji za borbu protiv korupcije podnela zahtev za davanje mišljenja da li se predsednik Odbora za obrazovanje, nauku i tehnoloski razvoj Muamer Zukorlić u sukobu interesa.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Jerkov je podsetila da je Zukorlić osnivač i predsednik univerziteta koji godinama ne uspeva da dobije akreditaciju i koji, kako je navela, godinama izdaje nevalidne diplome.
 
Navela je i da je Zukorlić u prvim svojim izjavama, nakon izbora na mesto predsednika Odbora, otvoreno izarzavao nezadovoljstvo radom, sastavom i odlukama Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, njenim članovima pretio istragama.

Zukorlić predsednik Odbora za obrazovanje;

Jerkov: To je sukob interesa

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izabran je danas za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, dok je za njegovog zamenika izabran Ljubiša Stojimirović iz Srpske napredne stranke.

Jerkov je napomenula da je Zukorliću SNS omogućila da dodjđe na mesto sa kog, kako smatra, direktno može da vrši pritisak na Komisiju i utiče na njen rad.

- Baš kao što smatra da odluka Komisije za akreditaciju da ne akredituje šest od sedam departmana na njegovom univerzitetu ni na koji način ne sprečava rad univerziteta, Zukorlić je izjavio da ga ni odluka Agencije za borbu protiv korupcije neće obavezivati - navela je, takođe.

Komentari  

+1 #1 penzioner-1 12-07-2016 11:29
Divno,pravi na pravo mesto ! Sramota ! Vucicu,potpuno si izgubio kontakt o realnosti. Da bude neSrbin na toj toliko vaznoj funkciji a znase da je mnogo toga nezakonito radio. Umesto procesuiranja - sledi nagrada. Bravo.
Prijavi administratoru
loading...

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd