Wednesday, March 21, 2018

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da je dobio poziv i da će 11. jula ići na komemoraciju u Srebrenici.

On je za N1 rekao da je to njegova ljudska potreba, kao i da ranije nije išao u Potočare, ali da mu je žao što se 11. jul politizuje.

“Ja sam podržao odlazak (Aleksandra) Vučića prošle godine i žao mi je zbog onoga što se tamo desilo. Žao mi je što se politizuje 11. jul”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, odluka da državni vrh Srbije nije poželjan u Srebrenici doneta je ranije kako bi se "vratio neki mir".

“Doneta je odluka da se ne zovu na komemoraciju u Potočarima politički predstavnici koji bi bili povod za neki sukob zbog svojih oko toga šta se desilo u Srebrenici. Ja mislim da je sve to loše. Ako je njihova želja da naši lideri ne idu, oni treba da poštuju tu odluku”, smatra Jovanović.

On je napomenuo da je lično njegova ljudska potreba da se bori protiv  zla, da se pojavi u Srebrenici i pošalje poruku da "u Srbiji postoji razumevanje za bol i nesreću tih ljudi, da postoji spremnost i snaga da gradimo naše odnose i trajno očuvamo mir".

Još nije bilo razgovora o vladi sa Vučićem

Predsednik LDP-a izjavio je da sa mandatarom Aleksandrom Vučićem još nije razgovarao o ucešću u novoj vladi, ali da je za razgovore spreman i istovremeno odbacio medijske insinuacije o resorima u vladi za koje je navodno zainteresovan. 

On je za N1 pisanje medija da je zainteresovan za resor Ministarstva zdravlja ocenio kao "glupost", a na pitanje za šta jeste zainteresovan, rekao da je zainteresovan za jasnu evropsku integraciju zemlje.

"Zainteresovan sam za jasnu evropsku integraciju zemlje, za potpuno drugačiju politiku u regionu i drugačije odnose među nama. Ako je Vučić spreman za to, uslov LDP-a neće biti moje mesto u vladi”, rekao je Jovanović.

On je naveo da u politici koju vodi LDP i SNS postoje krupne razlike, ali i velika bliskost. 

Najbliži su, dodao je, u ekonomskoj politici i u odnosu prema evrointegracijama zemlje koje, kako smatra, moraju biti "unapređene napuštanjem dualizma Brisel-Moskva".

On je negirao da je dogovor na Vračaru uvod u njegov ulazak u Vladu.

Kako je objasnio večeras za B92, DS ako želi, može da prihvati mesto predsednika te beogradske opštine.

"U razgovorima koje smo vodili nismo insistirali ni na kakvim rešenjima, ali vrlo jasno je SNS iskazao spremnost da DS ima predsednika opštine, ako je to deo nekog dogovora koji će se napraviti, jer DS ima odbodnika više u toj koaliciji koju je pravila", rekao je lider LDP-a.

"Ako je to prihvatljivo za DS, mi sutra možemo da formiramo lokalni parlament. Ako nastave da se ponašaju ovako, biće napravljena neka druga većina", rekao je Jovanović za B92.

Komentari  

-1 #1 penzioner-1 05-07-2016 11:13
Pa naravno da pozivaju najvece Srbomrsce. Garavi,idi i ne vracaj se.
Prijavi administratoru
loading...

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!