BEOGRAD - Predsednik DS Bojan Pajtić održao je danas pres konferenciju sat vremena uoči sudskog procesa po krivičnoj prijavi koju je protiv njega pokrenuo direktor Eleketromreže Srbije Nikola Petrović zbog tvrdnje da je "reketirao" kompaniju koja se bavi vetroparkovima.

Pajtić je rekao da neće ići na suđenje, i da će biti u prostorijama stranke, te da vlast može da ga privede.

"Živ sam, zdrav sam, ali neću da učestvujem u farsi i u postupku koji na mala vrata vraća verbalni delikt", rekao je Pajtić.

On je rekao da vlast proganja opoziciju, umesto da utvrdi ko je prisluškivao i ko prisluškuje telefonske razgovore, kao i ko je reketirao strane investitore.

Pajtić je naveo i da je ubeđen da je Nikola Petrović reketirao ne samo kompaniju koja se bavi izgradnjom vetroparkova, nego i mnoge druge i da jeste jedan od najodgovornijih za finansiranje režima i vladajuće stranke.

Pravni sistemi poznaju delo povrede ugleda predsednika države, ali se, kako je kazao, samo u Srbiji uspostavlja krivična odgovornost za povredu ugleda kuma premijera Srbije.

"Umesto da posegne za institutom uvrede i klevete, odnosno povrede časti, pokrenuli su krivičnu odgovornost. To je uspostavljajne verbalnog delikta u društvu na mala vrata, zloupotrebjlavajući institut povrede poslovnog ugleda koji postoji u krivičnom zakonu i koristeći taj institut da se traži uslovna zatvorska kazna", rekao je Pajtić.

Komentari  

0 #1 penzioner-1 05-07-2016 11:24
Ma ti si zakon,ti mozes sve. E pa polako ti dolazi kraj i neces biti jedini,imaces dosta drustva.
Prijavi administratoru
loading...

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

Our website is protected by DMC Firewall!