Tuesday, March 20, 2018

Beograd - Lider Nove Srbije Velimir Ilić, u novoj vladi neće imati ministarsku funkciju, već će najverovatnije postati savetnik premijera Vučića, pišu "Večernje novosti".

On će, prema informacijama ovog lista, savetovati premijera o pitanjima vezanim za infrastrukturu i vanredne situacije.

Ta oblast mu je bliska pošto je u prethodnoj vladi bio na poziciji ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije, dodaje list.

Kako se navodi, Vučić "muku muči" da pronađe adekvatnog kanidata za portfelj obrazovanja. Ako ministar prosvete bude u "kvoti" naprednjačke koalicije, prema informacijama "Večernjih novosti", to mesto moglo bi da pripadne PUPS-u. Tada bi kandidat mogao da bude aktuelni vršilac dužnosti direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović. On je doktor matematike i profesor na Katedri za matematiku Elektronskog fakulteta u Nišu. 

Ukoliko pak bude postignut dogovor da socijalisti ponovo budu deo vladajuće koalicije, velike su šanse da bi njima mogla da pripadne upravo prosveta. U tom slučaju u SPS bi se za to mesto nadmetala čak tri kandidata. 

Kako list saznaje, ministar prosvete u vladama Mirka Cvetkovića i Ivice Dačića, Žarko Obradović rado bi "obnovio" svoje mesto na čelu ovog resora. Konkurencija mu je potpredsednica stranke Slavica Đukić Dejanović, koja je trenutno na čelu klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", ali i predsednica Izvršnog odbora SPS Dijana Vukomanović.

Komentari  

+2 #1 Andrija 03-06-2016 02:32
Ko ga bre ovaj pacijent da savetuje ?
Prijavi administratoru

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd