Sunday, March 18, 2018

BEOGRAD - Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević saopštio je danas da je podneo ostavku na sve funkcije u toj stranci, zbog loših rezultata svoje stranke na izborima.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ostavku podneo poštujući princip etike odgovornosti, a koji podrazumeva da se politika mora meriti rezultatima:

"Budući da nijedan cilj u čijem sam definisanju učestvovao uoči izbora na izborima nije ostvaren, smatram da je jedina primerena reakcija na loše rezultate moja ostavka na sve funkcije", rekao je Pavićević.

On će, kako je rekao, ostati član Nove.

Princip etike odgovornosti, kako je dodao, pomovisao je i u Skupštini Srbije i van nje, i definisao ga kao kriterijum za vrednovanje delanja, navodeći da je i "naprednjačke ministre suočavao sa slabim rezultatima njihovog delanja".

Pavićević  je dodao da bi svaka drugačija odluka, s obzirom na rezultate postignute na izborima kompromitovala njegovu dosadašnju borbu da se odgovornost učvrsti kao centralni politički princip.

Dodao je da će se vratiti svom redvom radu na Fakultetu političkih nauka.

 

Nova stranka je na vanrednim izborima nastupila u koaliciji sa DS i u novom sazivu parlamenta imaće jednog poslanika, najverovatnije predsednika Zorana Živkovića. 

Pavićević je bio jedan od najaktivnijih poslanika, ali je na zajedničkoj izbornoj listi bio tek na 35. mestu. 

 
 
 

Komentari  

-1 #1 penzioner-1 13-05-2016 10:18
Sa tvojim mlacenjem u Skupstini kao i kompromitovanje m,sramota je pojaviti se pred studentima. Kakva je vecina predavaca,gluma ca izgubili smo omladinu.
Prijavi administratoru
loading...

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!