BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Goran Knežević najverovatnije će biti novi predsednik Skupštine Srbije, piše Danas poizivajući se na dobro obaveštene izvore, bliske vrhu SNS.

Procena stranke je da će se Knežević lakše nositi sa sada raznolikom opozicijom u parlamentu.

Kao bivši funkcioner DS, on dobro poznaje demokrate i stranke koje su proizašle iz te stranke, a posebno Bojana Pajtića sa kojim je odranije u sukobu.

Osim toga, procena je da će se potpredsednik naprednjaka sa pozicije prvog čoveka parlamenta Srbije bolje nositi i sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem nego što bi to mogla Maja Gojković, dosadašnja predsednica parlamenta.

Republička izborna komisija najkasnije do 15. maja mora da dodeli mandate novoizabranim poslanicima po redosledu sa liste.

Time će se stvoriti uslovi za održavanje prve, konstitutivne sednice, koju zakazuje predsednica iz starog saziva Maja Gojković.

Rok za sednicu parlamenta je najkasnije 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora.

Komentari  

0 #1 penzioner-1 13-05-2016 10:56
Bio je zut. Mora se dokazivati bar desetak godina kako bi bio na tako odgovornoj funkciji. Vucicu,zasto ignorises svoje stare clanove? Mislim da ces grdno pogresiti.Imas dokazane koji se mogu nositi sa dosovcima u N. Skupstini: Becic,Babic idrugi.
Prijavi administratoru
loading...

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

Our website is protected by DMC Firewall!