Sunday, March 18, 2018

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović jer iz istrage nisu proistekli dokazi koji bi opravdali podizanje optužnice protiv njih za prevaru i pranje novca.

"Obaveštavamo Vas da je nakon sprovedene istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodila protiv Ognjanović Nebojše i Ognjanović Jelene zbog izvršenja krivičnih dela prevare i pranja novca,te detaljnog i sveobuhvatnog razmatranja rezultata istražnog postupka,tužilaštvo donelo odluku o odustanku od daljeg krivičnog gonjenja osumnjičenih," navodi se u saopštenju.

Razlog je, kako se dodaje što iz dokaza koji su prikupljeni tokom istrage ne proizilazi opravdana sumnja koja je neophodna da bi optužnica bila podignuta.

Ognjanovići su roditelji male Tijane Ognjanović za koju su prikupljani dobrovoljni prilozi kako bi se lečila u Americi. Devojčica je preminula pre operacije a u javnosti su se javile sumnje da su roditelji zloupotrebili novac prikupljen za lečenje njihove ćerke.

Tužilaštvo je istragu vodilo od decembra prošle godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i prevara a krajem aprila je odblokiralo račun porodice na kome su bila prikupljena sredstva.

Ognjanovići su u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

Mediji su tada preneli da se u kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo 2,6 miliona evra. Devojčica međutim nije dočekala transplantaciju srca koja je trebalo da se obavi u bolnici u Hjustonu, jer je preminula 15. jula 2013. godine.

Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra, a javnost se zapitala šta će biti sa ostatkom prikupljenog novca.

Ognjanovići su u junu prošle godine saopštili da su uplatili sav prikupljeni novac, koji je preostao nakon smrti njihove ćerke Tijane - oko 1,6 miliona evra, za lečenje druge obolele dece.

"Nakon što je tužilaštvo odblokiralo novčana sredstva koja su se nalazila na računu Nebojše Ognjanovića i ta sredstva smo u celosti utrošili u vidu direktne humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja još sedmoro obolele dece ciji su nam se roditelji obratili pozivima za pomoć", naveli su oni tada u saopštenju.

Komentari  

0 #1 ANA 20-09-2016 12:20
Sada lepo da tuze tabloid koji ih je mesecima razvlacio po novinama. Isti onaj koji je to radio i, izmedju ostalih, Ani Divac.
Prijavi administratoru
loading...

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Siniša Mali ponovo gradonačelnik Beograda ?

TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!