Tuesday, June 19, 2018

BEOGRAD - Na Zlatiboru je počeo petodnevni seminar o upravljanju projektnim ciklusom, za predstavnike omladinskih organizacija civilnog društva iz Srbije i Albanije, kao deo šireg projekta o jačanju regionalnog povezivanja između mladih iz te dve zemlje, saopštila je Misija OEBS-a u Srbiji.

Ta Misija, zajedno saradnji sa Prisustvom OEBS-a u Albaniji, organizuje obuku u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, Ministarstvom za socijalna pitanja i mladih Albanije i Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS).

Uz prethodnu obuku u oblasti digitalnih veština koja je održana u septembru u Albaniji, ovaj seminar je namenjen učesnicima kako bi stekli veštine upravljanja projektima i koristili ih za razvijanje zajedničkih projekata u 2017. godini, u skladu sa obavezama OEBS-a i Memorandumom o razumevanju o saradnju mladih, koji su 2014. godine potpisale vlade obe zemlje.

Ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji, pozdravio je mlade učesnike obuke, na otvaranju u ponedeljak u Beogradu.

"Mladi mogu da imaju odlučujuću ulogu u stvaranju bolje istorije, prevazilaženju strahova, i radu za zemlje i za region u kom žele da žive. Nadam se da će vas projekat o jačanju regionalnog povezivanja osnažiti da krenete tim putem. OEBS je uvek spreman da podrži inicijative koje promovišu mir, bezbednost i saradnju," izjavio je Oricio.

On je dodao da regionalna povezanost nije samo pitanje pruga, autoputeva ili digitalnog povezivanja, već pre svega povezivanja mladih u regionu.

Milica Škiljević, predstavnica KOMS-a istakla je da je regionalna saradnja mladih vrlo značajna za region Zapadnog Balkana.

"Omladinske organizacije imaju najviše koristi, jer ne samo da time proširuju svoj delokrug i mrežu partnera, već takođe imaju priliku da dodatno razviju i unaprede svoje programe i aktivnosti", dodala je ona.

Misija OEBS-a u Srbiji i Prisustvo OEBS-a u Albaniji, nastoje da doprinesu postojećim naporima vlada Srbije i Albanije, institucijama posvećenim omladini, mladima i njihovim organizacijama u obe zemlje, u cilju podrške povezivanju, dugoročnoj saradnju, dijalogu i jačanju odnosa među mladima.

Projekat su finansijski podržali Savezno ministarstvo spoljnih poslova Nemačke i Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Holandije, dodaje se u saopštenju Misije OEBS-a.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 EXPRES - Seminar za podmlatke civilnog društva Srbije i Albanije

065 333 90 29

info@expres.rs

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd