NAPREDNJAK VAN ZAKONA: Laban pretio, žrtva u zatvoru!

Izvor Preuzeto:Kurir Avgust 31, 2017

Asistent Građevinskog fakulteta Vladimir Polovina, kome je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban pretio smrću, završio u pritvoru nakon što je slučaj prijavio policiji, a protiv njega je podneta i krivična prijava

Ne stišava se bura nakon pretnji gradonačelnika Subotice i funkcionera SNS Bogdana Labana da će asistenta na Građevinskom fakultetu Vladimira Polovinu „samleti kao mleveno meso“ i „iščupati mu grkljan“.

Polovina je, pored pretnji, dobio i batine, a što je najgore od svega - zadržan je u pritvoru i protiv njega je podneta krivična prijava. Tako je od oštećenog pretvoren u osumnjičenog, dok Laban, s druge strane, nije ni priveden, a takođe i ne pomišlja da podnese ostavku zbog jezivih pretnji upućenih svom stranačkom kolegi.

Krivična ne znači ništa

Danas će biti saslušani svi svedoci, a sagovornici Kurira ocenjuju da se ovde krše ljudska prava Polovine, te da će ovaj slučaj biti pokazatelj da li u Srbiji postoji vladavina prava.

Goran Miletić, direktor za Evropu u Sivil rajts difendersu, kaže da je najpre potrebno da javnosti bude jasno predočeno koje su optužbe u krivičnoj prijavi protiv Polovine, jer za to postoji opravdan interes javnosti.

- Građani, takođe, moraju znati da sama krivična prijava ne znači ništa, jer jedino sud utvrđuje odgovornost i da li je krivično delo počinjeno. Međutim, zadržavanje u pritvoru je drastična i izuzetna mera i moramo znati na osnovu čega je doneta - navodi Miletić.

I Aida Ćorović, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava i članica Predsedništva Pokreta slobodnih građana, ukazuje na kršenje ljudskih prava.

- Svakodnevno svedočimo o kršenju ljudskih prava u Srbiji, a ovaj slučaj je samo jedan u nizu sramotnih, bahatih i bolesnih postupaka SNS kamarile. Nažalost, bojim se da neće biti ni poslednji, jer ološu okupljenom u SNS ne odgovaraju postojanje i normalan rad institucija i vladavina prava - navodi ona.

Bahato i bolesno

Podsetimo, iznerviran zbog plakata „Bogdane, bog je ljut“, Laban je prošlog vikenda pretio Polovini da će ga „samleti kao mleveno meso“, da će mu „iščupati grkljan“ i dati mu „betonske cipele“, kao i da će mu „oko izvaditi“, „uši izvrnuti“ i „jaja na ražanj staviti“. Pored pretnji, Polovinu je čovek koji je bio s Labanom išamarao.

Inače, Laban se izvinio građanima zbog svog ponašanja, tvrdeći da je „žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja“.

Impresivna biografija Labana preletača pre šest godina pljuvao naprednjake

Današnji naprednjak Laban nekada je bio član DSS, a o SNS nije imao lepe reči. To se vidi na snimku iz 2011, kada je govorio kako naprednjaci masovno prelaze u DSS:

- SNS je svoju politiku promenio za 180 stepeni i članovi SNS su shvatili da su prevareni i listom prelaze u DSS. Ovo nije pojedinačan slučaj, 40 odsto predsednika mesnih odbora već je pristupilo DSS. Shvatili su ljudi da su čelnici SNS poslednjih petnaestak godina u dosluhu s čelnicima SVM i da su glumili tzv. opoziciju, a bili su formalno u vlasti.

 

REAGOVANJA

Dragan Šutanovac, DS

LABANIZACIJA SRBIJE

Labanizacija Srbije, kao vrednosni sistem, traje pet godina, a sada svi mogu da čuju kako to zvuči.

 

Sanda Rašković Ivić narodna poslanica

LOŠ PRIMER ZA SVE

Primitivizam i agresivnost svojstvena psihopatama danas se toleriše kod „visoko položenih“ SNS kadrova. To je opasno jer pruža svima loš primer i poruku da je sve dozvoljeno.

 

Aleksandar Jovanović, LSV

HITNA SMENA

Hitna smena gradonačelnika Labana zbog incidenta u kojem je brutalno vređao profesora Polovinu pokazala bi da stranka čijom se zaslugom našao na toj poziciji shvata da jednostavno nema opravdanja za takve postupke.

 

Đorđe Vukadinović narodni poslanik

ZLO SE ŠIRI

Ovaj „incident“ u Subotici nije nikakav incident već realnost naprednjačke Srbije. Novo je samo što je ovaj put gradonačelnik tonski zabeležen. Zlo se izliva i širi.

 

Ovo je transkript celog razgovora:

 

Laban: Prvo ću da nećeš znati gde se nalaziš, jesi čuo šta sam ti rekao? Jesi čuo? Sedi tamo džukelo jedna. Ne znaš sa kim si se za*ebavao. Ni da si pretio toliko ljudima?

 

Polovina: Šta sam pretio?

 

Laban: Šta nisi pretio, šta nisi pretio? Peđa Radivojević. Šta nisi pretio, jesi slao tamo poruke kojekakve?

 

Polovina: Dobro, i jeste dali Tužilaštvu?

 

Laban: Što si slao? Normalno da jesam.

 

Polovina: I?

 

Laban: Ko su tebi Vujovići, šta ti sve znaš o Vujovićima u firmi? Šta?

 

Polovina: Ništa.

 

Laban: Ko ti je rekao to da staviš? Šta znači Jovan Vujović? Ajde reci mi. Ne znaš? Nemoj da ti pi*ku razbijem. Hoćeš da ti pi*ku razbijem?

 

Polovina: Ne želim.

 

Laban: Ne želiš? Ja ću ti razbiti pi*ku. Bolje mi reci sad šta to znači.

 

Polovina: Koje?

 

Laban: Šta ti znači Jovan Vujović, šta ti znači Muhadinović Srđan, šta ti znači? Reci mi šta to znači? Iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Reci mi šta ti to znači? Šta to znači džukelo jedna?

 

Polovina: Stanite, što ja vama da polažem račune?

 

Laban: Hoćeš da te prebijem?

 

Polovina: Ne želim, rekao sam.

 

Laban: Pa ne, sad ću da te prebijem. Šta ti ne želiš? Ti šalješ poruke. Ti si bre problem bre, to što ti želiš je ku*ac od ovce. Majmune jedan, šta to znači bre, jesi ti lud? Je l' se ja i ti znamo? Jesmo se sreli ti i ja uživo?

 

Polovina: Ne.

 

Laban: Šta je onda tvoj problem? U čemu je tvoj problem? Treba li da kradeš, šta reci mi? Koji si prostor ti zamislio da će ti Peđa dati da ti ukradeš? Nema ovde krađe, ovde se ne krade. Je li ti Ćopić rekao da treba da plati poslovni prostor?

 

Polovina: Ne znam o čemu pričate.

 

Laban: Ja znam bre, gledaj me u oči.

 

FOTO: YOUTUBE PRITNSCREEN

 

Polovina: Gledam.

 

Laban: Ti si jedan foler teški. Ti si jedna pi*kica. Šta se smeješ, smešno ti?

 

Polovina: Pa jeste, realno.

 

Laban: Je l' ti smešno? Da ti je*em mater sad, a? Je*aću ti mamu bre, u te smrdljive oči što si s*ao. Nije Laban ovde što je Crnogorac bre, o čemu to pričaš?

 

Polovina: Nego zašto?

 

Laban: Ovde je Laban zbog svog rada bre! Pustite se Crnogoraca više, je*em vas bre u usta smrdljiva.

 

Polovina: Čekajte, stanite. Ja imam određene političke ambicije.

 

Laban: A gde si ti bre bio, ti si do juče... Ti si bre u "Ne davimo Beograd", tamo si se jasno deklarisao. Jesi rekao lepo da si "Ne davimo Beograd"? U kom si ti filmu?

 

Polovina: Ja vam samo kažem da u svakom momentu možete da se raspitate o meni.

 

Laban: Ja o tebi da se raspitam. Ko si ti bre, ajde reci mi? A ko si ti?

 

Polovina: Sad me pitate šta sam, ko sam. Ja sam samo uredno poslao sve podatke koje imam. Nisam išao u Tužilaštvo, jer mi je stranka bitnija.

 

Laban: Tebi stranka bitnija? Pa ti si u "Ne davimo Beograd". Ti si ista Brankica Stanković, kako si ti u Tužilaštvu? Kako si ti u Tužilaštvu? Ti si tamo s Brankicom Stanković, jesi napisao sam?

 

Polovina: Ne.

 

Laban: Nisi napisao?

 

Polovina: Nisam napisao da sam s njom.

 

Laban: Nego s kim si. S "Ne davimo Beograd"? Šta misliš da ti tu pi*ku sad razbijem? A? Šta misliš o tome? Je l' me shvataš ozbiljno?

 

Polovina: Shvatam.

 

Laban: Sad ću da te opalim, je*aću ti mater. Nećeš znati gde je Subotica. Pi*ketino jedna smrdljiva. Jesi čuo šta sam ti rekao? Hoćeš sad da te prebijem tu? Je l' hoćeš da te prebijem?

 

Polovina: Ne.

 

Laban: Skini te naočare. Skini te naočare džukelo jedna. Oko ću ti izvaditi, je*em li ti mater bezobraznu. Ti si našao za nekoga nešto da pišeš. Ti, koji si iz "Ne davimo Beograd". Je l' ti znaš s kim se za*ebavaš?

 

Polovina: Da.

 

Laban: Ne znaš s kim se za*ebavaš? Osvrtaćeš se svaki dan, pi*da ti materina bezobrazna. Ne poznajemo se, ti si našao meni da pišeš. Ne poznaješ me brate. Prvi put danas sedimo ovde. Je l' ti misliš da si toliko opasan tip?

 

Polovina: Ne.

 

FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE

 

Laban: Ne misliš da si opasan tip? Koji ti je ku*ac, zašto si izlepio "Bogdane, Bog je ljut na tebe"? Kakav Bog bre? Oćeš da pustim sina mog da te prebije? Da ti uši izvrnem bre. Mamu ti je*em. Koga ti ciljaš?

Uši ću ti zavrnuti bre. To smeće od očiju. Jesi ti lud bre? Nikad u životu nikog dirnuo nisam, a tebi ću da je*em mater. Jesi čuo šta sam ti rekao?

Zapiši sve što sam ti rekao. Evo ti ovde, snimaj. Kako te nije sramota? Ne davimo Beograd i patkica, ti si našao. Ti misliš da ćeš da pobediš, s kim ćeš da pobediš? S kim to?

 

Polovina: Čekate sekund, ja vas da pitam nešto.

 

Laban: Evo ti snimaj, ja se ne bojim, snimaj. A tebi ću da je*em i oca i majku. Ko si ti bre, 2014. si se učlanio?

 

Polovina: 2016.

 

Laban: 2016. si se učlanio i ti si starosedelac? Slušaj me, nikad u životu ovakav razgovor nisam vodio. Ovo što radite sam prvi put saznao danas, kad sam video priču koju si lepio, ima i snimak ispred stranke. Da lepiš "Bogdane, Bog je ljut". Na mene je ljut, je li? To je tvoje maslo.

 

Polovina: Ja sam rekao da jeste.

 

Laban: A jeste. Jesi ti lud?

 

Polovina: To je vid političke borbe.

 

Laban: To je politička borba. Sad pi*ku ja tebi da razbijem i to je politička borba?

 

Polovina: To nije.

 

Laban: A ti izlepiš i pljuješ po mojoj familiji, to jeste?

 

Polovina: Ne po vašoj familiji.

 

Laban: Pa kako nisi, "Bog je ljut".

 

Polovina: Odakle ste vi? Iz Gračanice?

 

Laban: Ne, iz Zimbabvea, iz Zanzibara. To je na jugu Afrike. Jesi bio nekad u Zanzibaru?

 

Polovina: Ne.

 

Laban: Slušaj bre dečko. Ti si jedan klošar. Da li stvarno misliš da si ti pametan?

 

Polovina: Ne nužno. Ne kažem da sve što uradim je pametno.

 

Laban: Ovo što si danas uradio je prevršilo svaku meru.

 

Polovina: Shvatio sam po vašem nastupu.

 

Laban: Prevršio si svaku meru, moje je da ti je*em mater sada. Neka me Bog kazni ako sam bilo šta uradio. Jesi čuo šta sam ti rekao?

 

Polovina: Da.

 

Laban: Ti si džukela. Jesi ti psihopata, jesi se lečio? Nemoj onda da se*eš više, je*aću ti mater.

 

Polovina: Shvatio sam poruku.

 

Laban: Jesi shvatio?

 

Polovina: Jesam. I to potpuno jasnu.

 

Laban: Jesi shvatio? U ovom gradu nećeš mi se osvrnuti više. Jesi ti normalan? Radi bre šta god hoćeš, boli me bre ku*ac, kao pi*ku ću te namestiti. Boli me ku*ac s kim si dobar, nazovi odmah i reci: "Glavonja je rekao da im se je*be mater". Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan. Pi*ko jedna smrdljiva. Nemoj da me pominješ više. Je*ite se bre, gde hoćeš se je*i, s kim hoćeš u bulju se je*i, nemoj da spominješ mene i moju familiju koja ti ništa nije učinila. Jesi čuo džukelo? Jesi čuo šta sam rekao?

 

Polovina: Jesam.

 

Laban: Jesi me shvatio bre?

 

Polovina: Jesam.

 

Laban: Ne interesuješ me ti, niti bilo ko. Jesi ti lud bre, ja tebe ne poznajem, šta je s tobom? Prvi put smo danas seli, i ti se ovako ponašaš. Je li ti imaš neki problem sa mnom?

 

Polovina: Čekajte, prvi put smo danas seli i vi ovako.

 

Laban: Kako da se ponašam bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?

 

Polovina: Ne, vi da me sagorite nećete, mogu jedino vaši momci eventualno.

 

U tom trenutku na snimku se čuje kako neki čovek prilazi, govori: "Šta glumiš ti, a, šta glumiš ti", a zatim se čuje zvuk šamaranja, jednom, pa drugi put, te onda izgovara: "Majmunčino jedna, glumiš mangupa".

 

Posle neprijatne pauze koja je zatim zavladala, ponovo se čuje Laban:

 

Laban: Ovo je tek početak. Slušaj me šta ti kažem. Ne možeš tako sa mnom. Takav ulaz ne postoji nijedan. Je l' ti ovo smešno?

 

Polovina: Nije mi smešno.

 

Laban: Smešno ti?

 

Polovina: Ne.

 

Laban: Kako ti nije smešno danas da gledaš "Bogdane, Bog je ljut"? Nije ti smešno?

 

Polovina: Nije mi smešno.

 

Laban: Svaki dan ćeš se osvrtati. Zapamti šta sam ti rekao, osvrtaćeš se. Svaki put kad spomeneš moje ime osvrtaćeš se, a ja ću gledati. I jaja ima na ražnju da ti stavim. Slobodno reci Bogdan Laban, sad nazovi. Jesi čuo šta sam ti rekao?

 

Polovina: Jesam.

 

Laban: Odmah nazovi. A tobom ću se baviti sada. Ni ja nisam znao ko si ti, iz kog si filma. Sad ću se baviti tobom. Pi*ko jedna. Je*ao te i taj iz Građevinskog komiteta u Beogradu. Jesi čuo šta sam rekao? Pa ja imam i tamo bre ljude. Je*aću te i tamo u usta, jesi čuo šta sam rekao? Nikad nemoj da ti padne na pamet. Prijavljuj šta god hoćeš. Prijavi Bogdan Laban, biće mi zadovoljstvo. Jesi čuo šta sam rekao? Džukelo jedna. Sram te bilo. Dodira nemaš bre s nama, ti si našao da se petljaš. Isteraju te ovde s fakulteta, i iz škole, i ti se*eš tu. Ko si ti? Svaki dan ćeš se osvrtati. Ovde u Beogradu, i reci Bogdan Laban. Jesi me razumeo? Ajde beži da te ne gledam, beži... Beži, pi*ko smrdljiva.

KOMENTARI

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Dlakave žene prvi put u reklami za brijače | VIDEO

Kampanja pod nazivom "Project Body Hair" prvi put prikazuje žene s neobrijanim delovima…

Turistička atrakcija zatvorena zbog sramnog ponašanja dve devojke | VIDEO

Džamija u Maleziji uvela je zabranu za turiste nakon što se u javnosti pojavio video dve…

Na dobrom putu da postane najmlađa MILIJARDERKA U ISTORIJI

Kajli Džener koja će u avgustu napuniti 21 godinu, detaljno je opisala kako je na njen…

Film "Četiri venčanja i sahrana" dobija nastavak?

Hju Grant, Endi Mekdauel i Ana Čenselor, kao i još neki saradnici na filmu "Četiri…

Ovako izgleda plaža gde je ležaljka 500 evra | VIDEO

U najpoznatijem baru Namos, koji se nalazi na plaži Psarou na ostrvu Mikonos, ležaljka…

I Engleska ima čime da se pohvali

Svetsko fudbalsko prvenstvo zvanično je zavrženo. Najveći sportski turnir na svetu…
Loading...

STVAR UKUSA

loading...
© 2015 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd