Sunday, June 17, 2018
Uprkos kratkom roku u kom su obavešteni o prinudnom iseljenju, kraju avgusta i jutarnjim časovima, više desetina građana i prijatelja porodice Timotijević okupilo se danas kako bi sprečili prinudno iseljenje ove porodice sa područja Savskog amfiteatra, a sve u sklopu čišćenja terena radi daljeg razvoja projekta “Beograd na vodi”. 
 
 EXPRES - Sprečeno prinudno iseljenje zbog "Beograda na vodi"
 
Danas smo svojim prisustvom zaustavili prinudno iseljenje porodice Timotijević iz njihove kuće, iz koje je trebalo da budu izbačeni kako bi se nastavilo sa sprovođenjem po građane ekonomski i urbanistički štetnog projekta "Beograd na vodi". Bez obzira što je porodica Timotijević dobila regularno izvršenje o iseljenju, bez obzira što su ovaj put nadležni i njihovi izvršitelji bili bez maski i delovali u toku radnog dana, po sredi je nepravda u kojoj se ljudima oduzima jedini dom kako bi nekolicina uživala u luksuznom naselju građenom državnim novcem. 
 
Nema tu prava, a još manje pravde, ukoliko je pravna država svedena na instrument za namirivanje interesa tobožnje elite, a ne način za ostvarivanje dobrobiti građana. Nema tu prava, a još manje pravde, kada na ulicu izbacuju porodicu dok još nisu rešeni ni svi pravni postupci a sa druge strane četiri meseca tužilaštvo nije u stanju da pokrene istražni postupak o rušenju o kom se sve zna. 
 
 EXPRES - Sprečeno prinudno iseljenje zbog "Beograda na vodi"
 
Danas smo još jednom videli taktiku vlasti da kroz sebi bliske medije i tabloide borbu porodice Timotijević predstavi kao protivpravno suprostavljanje razvoju i napretku, a građane koji su se okupili da odbrane pravo na krov nad glavom ove porodice, prozove kao strane plaćenike.
 
Uprkos tome, mi smo pokazali da samo solidarni građani mogu odbraniti jedni druge. Pokazali smo da ne odustajemo i da se nećemo predati.

 EXPRES - Sprečeno prinudno iseljenje zbog "Beograda na vodi"

065 333 90 29

info@expres.rs

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd