AKTUELNO

Kako je ko glasao: Bregzit izglasali seljaci, starci i socijalni slučajevi

London - Mladi Britanci su ubedljivo najmanje želeli da napuste Uniju, dok su najstariji građani Velike Britanije bili ti koji su odlučili na referendumu.

Seljaci, starci i socijalni slučajevi izglasali su Bregzit, pokazale su analize britanskih medija pozivajući se na statistiku glasanja po regionima. 

London je, kako se navodi, bio ubedljivo za ostanak u Evropskoj uniji.

Liverpol i Mančester i škotski Edinburg, te velški Kardif su bili u velikoj meri za ostanak, a u Birmingemu su protivnici i zagovornici izlaska Britanije iz EU bili izjednačeni. Za ostanak su bili i Oksford i severnoirski Belfast.

Prema tim analizama se čini da su za izlazak iz Evropske Unije mahom glasale ruralnije sredine, a posebno su naostreni na izlazak bili na krajnjem istoku Engleske, u regonu Istočno Midlendsa gde je u nekim delovima uz samu istočnu obalu preko 80 posto birača glasalo za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Podaci pokazuju da su, ukupno gledajući, Engleska i Vales bili za izlazak, a Severna Irska i u još većoj meri Škotska, za ostanak Britanije u EU.

Prema starosnoj dobi, Britanci stari od 18 do 24 godine, odnosno oni koji će najduže morati živeti s jučerašnjom odlukom, u najvećem su postotku bili za ostanak u Uniji, njih 64 posto.

Što su stariji. Britanci su sve više protiv Britanije u Evropskoj uniji.

Najviše onih koji su za izlazak tako je u starosnoj grupi od 65 i više godina, 58 posto. 

Prosek godina koliko će oni morati živeti sa svojom odlukom je 16, a oni najmlađi glasači koji su bili i najviše za ostanak, živet će s ovom odlukom u proseku 69 godina.

Dosad su studije pokazale da protivnici Evropske unije i evroskeptici mahom pripadaju siromašnijem i lošije obrazovanom stanovništvu, a s obzirom na regionalnu strukturu glasanja za ostanak odnosno odlazak Velike Britanije iz Evropske unije može se pretpostaviti da je upravo tako stanovništvo izglasalo izlazak iz EU, preneo je hrvatski portal Index.

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

+1 #2 Milan 25-06-2016 18:27
Andrija, nisam siguran da li si u pravu. Mislim da AV ima poprilican broj glasaca medju mladjim badavadzijama koji se grebu od porodice, drugova, i kojima je lepo da ceo dan i noc provedu u drustvu. A pritom zna se da ce imati lepu buducnost, obecano je.
Prijavi administratoru
+1 #1 Andrija 24-06-2016 14:46
kao i kod nas Vucica
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!