Izmontirani snimak iz emisije “24 minuta” u kojem Zoran Kesić navodno ismeva Srbe iz RS objavljen je na internetu zbog čega je Kesić dobio pretnje smrću.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko preti voditelju.

Osim toga, oni zahtevaju i da se utvrdi ko je postavio izmontirani video snimak u kojem Kesić navodno ismeva Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je ocenio da su "pretnje Zoranu Kesiću posledica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavera i podela novinara na 'patriote i izdajnike'". 

"Ovakve kampanje, pokazuje se i na ovom primeru, ozbiljno ugrožavaju bezbednost novinara. NUNS očekuje od najodgovornijih pojedinaca u državi da svojim delovanjem i jasnim stavom prema medijskim obračunima prema pojedinim novinarima i javnim ličnostima, učine sve da se zaustavi promocija govora mržnje i na taj način spreče ozbiljnije posledice po bezbednost novinara od verbalnih pretnji", navedeno je u saopštenju.

Komentari  

-2 #1 Oliver 21-06-2016 14:35
Kakva devojcica ovaj Kesic pa to je strasno, kakvo smo mi drustvo kad on ovako polupismen kao nesto znaci. On je meni u rangu ovih starleta, kao hteo bi nesto al ne zna sta, ali za svaki slucaj pratite me svi, kao dete su me izbegavali smekeri pa bih sad malo komplekse da lecim.
Prijavi administratoru

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd