Četiri direktora i predsednik Nadzornog odbora "Srbijašuma" otputovali su prekjuče u Francusku, usred Evropskog prvenstva u fudbalu, o trošku tog javnog preduzeća.

Direktori će na službenom putu, koji se baš slučajno poklopio sa prvenstvom, ostati pet dana.

Miloš Srećković, predsednik Nadzornog odbora, Predrag Aleksić, v.d. direktora "Srbijašuma", kome je inače taj mandat istekao 26. decembra 2015. godine, izvršni direktor Sektora za korišćenje šuma i ostale resurse Tihomir Murić, izvršni direktor Sektora za komercijalne poslove Aleksandar Vorkapić i izvršni direktor Sektora za razvoj i planiranje Aleksandar Vasiljević za ovo putovanje imaju opravdanje - sva petorica su se odazvala na poziv šumarskog preduzeća iz Francuske. Put i smeštaj petočlanoj delegaciji ne plaća onaj koji je uputio poziv, već "Srbijašume".

Direktori će dva dana provesti u Parizu, a potom putuju u Bordo. U JP "Srbijašume" juče nisu želeli da odgovore na pitanja zašto je uopšte otišla delegacija - i to petočlana, kao ni koliko je preduzeće platilo ovo putovanje. Najjeftinije avio-karte do Pariza u jednom pravcu koštaju u proseku oko 200 evra. U Parizu najniže cene hotelskih soba su oko 100 evra i to je smeštaj koji se može opisati srednje pristojnim. Dnevnice na državnom nivou za Pariz su 98 evra.

U preduzeću nije bilo govora ni na pitanje koliko je to ozbiljan povod da u Pariz i Bordo otputuju praktično svi direktori i predsednik NO Miloš Srećković, diplomirani pravnik koji je na tu funckiju imenovan suprotno Zakonu o javnim preduzećima. Naime, Srećković pre stupanja na funkciju nije imao tri godine radnog iskustva na rukovodećim radnim mestima, kao ni VII stepen stručne smene.

Osim putovanja o trošku države, on je svoj položaj predsednika NO višestruko iskoristio. Prema saznanjima Blica, u Srećkovićevo vreme je donet pravilnik kojim obezbeđuje sebi 24-časovno korišćenje luksuznog službenog vozila. Preduzeće plaća gorivo, servis i kazne za saobraćajne prekršaje. Bez osnova i poslovne potrebe, preduzeće mu plaća i hotelski smeštaj u Beogradu, nevezano za održavanje sastanaka NO. Obezbedio je sebi i službeni telefon, a i te troškove izmiruju "Srbijašume".

Komentari  

+1 #4 ovo ima samo kod nas 20-06-2016 22:58
Šuma je bogastvo, a prepuštena je fukarama, ima li ko da nas od Murićevih reketaša zaštiti
Prijavi administratoru
+1 #3 nestručni ljudi 20-06-2016 22:44
pa kad su im laici i nestručnjaci na mestima gde im obezbeđuju privilegije , mogu da idu i na mesec
Prijavi administratoru
+1 #2 bahato nego šta 20-06-2016 22:43
Može Murić to da radi i da se skriva iza Vučića , sve dog ga Vučić ne pročita, ali nešto slabo čita
Prijavi administratoru
+1 #1 kukuriku 20-06-2016 22:42
Može im se kad su po gazdinstvima postavili svoje poltrone i nestručne ljude da za njih rade a ne za državu.
Prijavi administratoru

WEB PREPORUKE

 
loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Kako ocenjujete rad Vlade Srbije za prvih 100 dana rada?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd