AKTUELNO

Janković: MUP je jedini koji treba da se izvini

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je, povodom današnje konferencije za novinare predsednika vlade Aleksandra Vučića, da jedini ko ima razloga izvini da se zbog događaja u Savamali jeste Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Jedini ko ima razloga da se izvini jeste MUP - građanima, zbog toga što ih je 25. aprila od 2 do 4 časa ujutro, u beogradskoj Savamali, mimo zakona i svoje dužnosti ostavilo na cedilu, na milost i nemilost ljudima pod fantomkama i bagerima", piše u saopštenju ombudsmana. 

Janković podseća na svoj Izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, i navodi da ga treba najpre pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži. 

"Sve drugo je skretanje pažnje sa tog događaja od ogromnog javnog interesa i Zaštitnik građana u tom skretanju pažnje neće učestovati", piše u saopštenju.

Premijer Vučić je na pres konferenciji demantovao ranije navode Jankovića da je prisluškivan, i dodao da će, ako neko slučajno pokaže dokaze da je prisluškivan razgovor Jankovića i šefa gradske policije Veselina Milića, kompletne bezbednosne strukture biti smenjene.

Ali, ne može biti dokaz da se u telefonu "čuje šum", skrenuo je pažnju Vučić.

On je primetio da za ovo očekuje izvinjenje. 

"On tvrdi da je prisluškivan. Ja tvrdim da nije prisluškivan. On ima prava i mogućnost da prikupi sve podatke u skladu s tim i da ustanovi da li jeste ili nije prisluškivan. A i ako se ispostavi da nije u pravu, naći će već neku drugu temu mene da kinje", rekao je Vučić.

Dodao je da je mnogo toga pametnog čuo od Saše Jankovića te da veruje da će tako biti i u budućnosti, a upitan da li je pročitao izveštaj ombudsmana o događajima u Savamali, rekao je da nije imao vremena, ali da će ga pročitati. 

Prema njegovim rečima, poraz na izborima je uvek motiv za mnoge aktere političke i javne scene da pomeraju fokus na druge, izmišljene teme.

Premijer je takođe rekao da da država nije rušila u Savamali i poručio da nikakve grupe u njeno ime ne smeju i ne mogu sprovoditit zakone. 

"Niko nema pravo da pravdu uzima u svoje ruke", rekao je Vučić na pres konferenciji i najavio da će ceo slučaj biti ispitan.

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

0 #1 penzioner-1 13-05-2016 10:46
Zar si ti jos na slobodi? Do kada ces izmisljati lazi? Do kada ces trositi nase pare i to velike iznose koje nisi niti sposoban da zaradis. Posto si u sluzbi zutih dosovaca,neka te oni potpuno placaju. Nadam se posle konstituisanja nove Skupstine oticices na duzi besplatni odmor.
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!