AKTUELNO

Vučić: Zaprepašćeni smo odlukom HR, nema valjanog razloga

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Vlada Republike Srbije zaprepašćena odlukom Hrvatske da ne podrži evropski put Srbije.  

„Za takvu odluku, Republika Hrvatska nije imala ni jedan jedini valjan razlog", istakao je premijer, saopšteno je iz Vlade. 

Kako je rekao, Srbija je primila k znanju stav Hrvatske i Srbija neće dozvoliti da je bilo ko u Evropi i svetu, pa ni Republika Hrvatska, na bilo koji način ucenjuje, ponižava i nipodaštava.

"Srbija je zemlja slobodarskog naroda i nikada neće biti vreća za udaranje bilo kome", navodi se u saopštenju predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je ranije popodne o odluci Hrvatske govorio i na stranačkoj konvenciji u Novom Sadu, pošto je iz Brisela stigla vinformacija o hrvatskom postupku. 

On je rekao da Srbija neće nikoga moliti i da neće menjati svoje zakone samo zato što to Hrvatska traži.

"Ni na čije ultimatume nećemo da pristajemo. Nećemo da menjamo zakon koji je dobar samo zato što se to Hrvatskoj hoće", podvukao je Vučić, reagujući na informaciju iz Brisela da je Hrvatska praktično blokirala Srbiju na pitanju pripreme pregovaračke platforme za poglavlje 23.

On je, u govoru na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", rekao da je Srbija sve vreme štitila svoje interese i da će to činiti i u budućnosti.

"Srbija je zemlja koja se nalazi na putu u EU, ali je štitila svoju slobodu i nezavisnost. I danas, kada u Briselu Hrvatska neće da se izjasni i pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, neki očekuju da ćemo nekoga da molimo", primetio je Vučić i dodao:

"Ali, nećemo uputiti nijedan telefonski poziv", poručio je.

On je ponovio stav da mnogima ne odgovara jaka vlada u Srbiji, kako bi "vukli konce iz senke", ali i podsetio da se on "zakleo na Ustav Srbije, na vernost građanima ove zemlje".

"Možete da vidite nervozu kod mnogih, jer su očekivali i u nasoj zemlji i van naše zemlje, da će ovi izbori biti velika prilika da oslabe našu koaliciju i listu "Srbija pobeđuje" i da posle toga mogu da upravljaju iza zavese i senke onako kako oni hoće i žele", rekao je lider SNS. 

Dodao je i da su želeli da Srbija nema jaku vladu, kako bi mogli da nameću uslove kako da razgovaramo sa Prištinom, da mogu da Srbiju ponižavaju u odnosima u regionu, da mogu Srbiji da nameću stvari koja ona ne može i ne želi da prihvati.

Samo jaka vlada, naglasio je, može Srbiju da izvede na pravi put, da uz podršku građana uradi dobre stvari za našu zemlju.

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

+1 #1 AV 08-04-2016 22:03
Ma ljudi učinili nam uslgu, što se sekirate!!!
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd