KRIK je otkrio još jednu ofšor kompaniju sa Britanskih Devičanskih Ostrva koja je povezana sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim – "Busby Financial Corp".

 

Kompanija je osnovana aprila 2004. godine, a tri godine nakon osnivanja, "Busby" je otvorila predstavništvo u Beogradu. Za direktora predstavništva 9. novembra 2007. godine imenovana je Marija Mali, supruga gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Svega mesec dana nakon što je osnovano, predstavništvo je ugašeno 31. decembra 2007. godine.

"Busby" ima račun u švajcarskoj "UBS" banci, pokazuju zvanična dokumenta do kojih su došli novinari KRIK-a.

Na poslovima osnivanja predstavništva u srpskoj Agenciji za privredne regstre (APR), bio je angažovan beogradski advokat Igor Isailović iz kancelarije "Isailović & Partners". Ovog advokata Mali često angažuje za poslove sa svojim kompanijama. Na Isailovića je Mali preneo upravljačka prava svoje agencije "Oli consulting“ 2013. godine kada je postao javni funkcioner.

Ne zna se koja je svrha kompanije "Busby“ i njenog predstavništva u Srbiji, a Siniša Mali nije pristao na intervju. Ni advokat Isailović nije pristao da razgovara sa novinarima.

"Busby" je četvrta ofšor kompanija registrovana na Britanskim Devičanskim Ostrvima koja ima veze sa gradonačelnikom Beograda i koju su otkrili novinari KRIK-a. Ranije su otkrivene firme "Etham Invest & Finance Corp" i "Brigham Holding & Finance Inc.", koje su učestvovale u kupovini luksuznih apartmana u bugarskom letovalištu "Sveti Nikola" na Crnom moru.

Novinari KRIK-a otkrili su i kompaniju "Alessio Investment Ltd." koja je osnovana jula 2007. i u ovoj firmi je Mali bio direktor. Otkriveno je da je ova kompanija povezana sa zloupotrebama u privatizaciji proizvođača deteline "Alfa Protein" iz Vršca.

Poslednje istraživanje KRIK-a o poslovanju Siniše Malog možete pročitati na ovom linku.

Autor: Krik

Komentari  

0 #4 Maki 01-02-2016 13:40
Crveni lopovi, zute lopine, napredne lopurde
Prijavi administratoru
0 #3 Marija 01-02-2016 13:39
Ovi se obogatili dok su žuti bili na vlasti
Prijavi administratoru
0 #2 Alavi 01-02-2016 13:38
Kazu danasnji klinci: brate,al su tek ovi alavi !
Prijavi administratoru
0 #1 Cekicar 01-02-2016 13:38
Ajde proverite novinari i čiji brat stoji iza firme SANI ECO VITA DOO BEOGRAD. Možda se iznenadite i imate opet naslovne strane.
Prijavi administratoru

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd