Sunday, June 17, 2018

BEOGRAD - Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija, da bi bila jaka, ne sme da bude sama, i poručio da će, uprkos željama nekih koji bi se radovali izolaciji, Srbija ostati otvorena i slobodna država.

Vučić je rekao da Srbija želi da bude deo evropske porodice ne zbog njihovog novca, već da bi postala uređeno i demokratsko društvo, ali da istovremeno prijateljstvo sa Rusijom niko ne može da uništi. 

Premijer je naveo da će Srbija nastaviti pregovore sa kosovskim Albancima, da će na tom putu biti problema, napetosti i povišenog tona, ali da će naša strana uvek na umu imati sigurnost Srbije.

Navodeći da Srbija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, Vučić je rekao da će biti učinjeno sve da se odnosi Srba i Albanaca  normalizuju i da se umanje animoziteti iz prošlosti.

Vučić je u govoru na obeležavanju sedam godina od osnivanja SNS, rekao da bezbroj puta čuje ljude, među njima i naprednjake, koji kažu da im je dosta strpljenja sa Evropom, kao i da čuje one koji nude laka i prijemčiva rešenja.

 EXPRES - Da bi bila jaka, Srbija ne sme biti sama

"Ali život i pozicija Srbije mnogo su komplikovaniji i mene ne zanima trenutni utisak već krajnji rezultat - pobeda i uspeh Srbije, dok su nas laka, jednostavna i populistička rešenja do sad vodila samo u poraze i tragedije običnih ljudi. Sa takvom politikom smo završili, iako bi se mnogi koji su naučili da žive u devedesetima radovali izolaciji Srbije, toga neće biti, Srbija će biti otvorena i slobodna zemlja", rekao je Vučcić.

On je naveo da se Srbija nikoga ne plaši, već da vodi promišljenu i racionalnu politiku - politiku budućnosti.

 EXPRES - Da bi bila jaka, Srbija ne sme biti sama

"Poraza smo se nagledali, a danas hoćemo da pobeđujemo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je njegova vizija Balkan na kojem će se svi uvažavati bez međusobnog ugrožavanja, u kojem je moguć slobodan protok robe i dobara, ali da nikom neće dozvoliti da ugrožava Srbiju. 

"Mir i stabilnost su naša pobeda", rekao je Vučić i dodao da Srbija želi dobre odnose i sa Bošnjacima, Albancima, Mađarima, Hrvatima...

 EXPRES - Da bi bila jaka, Srbija ne sme biti sama

065 333 90 29

info@expres.rs

DMC Firewall is a Joomla Security extension!