Print this page

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da postavljanjem kamena temeljca za projekat "Beograd na vodi"  Srbija ispisuje nove stranice istorije, ističući da se prestonica kroz istoriju menjala na bolje, nekad i protiv volje "zatucane većine". 

Vučić je, navodeći da je danas veliki dan za Srbiju i građane, zahvalio svima koji su od početka verovali u taj projekat i koji se nisu plašili kritika, posebno šeiku Muhamedu bin Zajedu, direktoru Igl Hilsa Muhamedu Alabaru i gradonačelniku Beograda Siniši Malom. 

Premijer je rekao da se danas postavlja kamen temeljac za prvi od dva miliona kvadrata, odnosno prva od milion lopata koje će Beogradu dati novi prostor za bolji život.

Navodeći da od danas u Beogradu niče novi grad, Vučić je rekao da će stanove, kule i hotele graditi srpske firme i radnici, te da će projekat koji će vredeti 3,5 milijardi evra uposliti na desetine hiljada ljudi.

"To više nije san i obećanje, već danas postaje stvarnost", rekao je Vučić i dodao da prostor na kome će biti izgrađen "Beograd na vodi" nikoga nije zanimao proteklih sedamdeset godina, već su sa neuglednih baraka i smetlišta mnogi skretali pogled.

Premijer je rekao da su se mnogi podsmevali projektu, ali da on ima poštovanja i za taj deo javnosti jer, kako je naveo, u Srbiji uvek bilo lakše biit protiv nego za. 

Vučić je rekao da su kroz istoriju veliki projekti često počinjali nečim što su mnogi mogli nazvati samovoljom pojedinaca, podsetivši i da su glavni projekti - pokretači razvoja Beograda u početku bili tako okarakterisani. 

"Napradak i rad su bile reči kojih smo se vrlo često plašili, ali Beograd je za razliku od nas znao i rastao, nekad i protiv volje zatucane većine", rekao je Vučić.

On je zato rekao da Beograd treba pitati da li želi da raste, da se gradi, da li želi još radnika, hotela, novih tehnologija...

Alabar: Dragulj Beograda i svih građana Srbije

Direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar izjavio je danas na svečanosti polaganja temeljca za početak gradnje projekta "Beograd na vodi" izjavio je da je taj projekat pravi dragulj i da se sada otkriva tek jedan njegov deo.

Alabar je u obraćanju zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću na posvećenosti i veri u ovaj projekat i državnim i gradskim organima na tome stso je sve tako brzo i kvalitetno do sada urađeno.

"Ono što smo zajedno postigli ovih godinu ipo dana je neverovatno - imamo isti cilj da promenimo ovaj ambijent i  napravimo napredak za Beograd i Srbiju" rekao je Alabar.

Kako je rekao pre nekoliko dana objavljen je ugovor o tom projektu a danas se postavlja kamen temeljac prve dve kule i to predstavlja prvu tačku gde će biti stambenih objekata, hotel, prodavnice, restorane, parkove...

Alabar je podvukao da ovo nije projekat samo za one koji će u njemu živeti, već za sve građane Beograda i Srbije koji će ovde dokaziti da se zabave, provedu, trguju, rade ili jednostavno samo uživaju u reci , u gradu...

Prema njegovim rečima svaki grad mora da ima ekonomsko čvorište a razvoj obale biće pokretač rrazvoja Beograda.

On je dodao i da će projekat Beograd na vodi istovremeno privući investicije podstaći turizam, biznis...

Alabar je ukazao i da se sa nadležnim državnim organima i gradskim službama radi na tome da se očuva nasleđe okoline i da se ono poštuje i ostane nedirnuto.

Poslenđi element promenada u koju uložimo oko dva kilometra i želimo nda je pordužimo i biće emsto za zabavu za uživanje u gardu u reci u životu i tome da damo dorpinos. 

"Rukovodstvo vaše zemlje veruje da možemo da uradimo nešto dobro za narod i mislim da svi treba da dobiju priliku da nestso dobro učine i zato mi ovo i radimo., Obećavam vam da će biti sjajnih stvari koje će uslediti narednih meseci", poručio je Alabar.

Izvor:Tanjug

DMC Firewall is a Joomla Security extension!