Thursday, March 22, 2018

BEOGRAD - Povodom izjave lidera SPS Ivice Dačića da socijalisti na predstojećim izborima neće nastupiti ni sa jednom strankom aktuelne opozicije, potpredsednik SNS Nebojša Stefanović podseća da je Dačić isto pričao i 2008. 

"Želim da skrenem pažnju bilo kome ko piše ili nas tera da idemo sa DS, Tadićem, Čankom, Čedom ili Dverima, bivšom Koštuničinom strankom, Šešeljevom strankom i tako dalje, a to ponekad kažu i naši prijatelji iz SNS da bi mi možda mogli sa njima, evo da vam kažem 'idite vi sa njima ako hoćete, mi nećemo'", rekao je Dačić u parlamentu.

 

"Sve bi to bilo u redu da isto to nije pričao 2008. godine, a onda otišao zajedno sa Pajtićem, Tadićem i Čedom", prokomentarisao je za Tanjug ministar Stefanović.

SPS je 2008. potpisao koalicioni sporazum sa DS S-NS i Srpskom radikalnom strankom o formiranju vlasti u Beogradu, što je bio korak, kako je tada rečeno, ka daljem formiranju koalicije na nacionalnom nivou.

Posle toga, u junu iste godine, Dačić je izjavio da je glavni odbor SPS-a većinom glasova podržao formiranje vlade sa listom Za evropsku Srbiju, čiji nosilac je bila Demokratska stranka. 

Predsedništvo SPS u julu je i formalno raskinulo koalicioni sporazum sa radikalima i narodnjačkom koalicijom.

© Tanjug

Komentari  

0 #1 Andrija 03-02-2016 20:22
Lažov
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

TEMPERATURA

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!