TOPLIČKI

SVE U HAMMEUM : JKP „Tržnice“, JKP „Čistoća“ i Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine

PROKUPLJE -  Na drugom julskom zasedanju Skupštine opštine Prokuplje, usvojena je Odluka o statusnoj promeni JKP „HAMMEUM“ Prokuplje, JKP „Tržnice“, JKP „Čistoća“ i Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine. Navedena javna preduzeća pripajaju se JKP „HAMMEUM“ u cilju smanjenja administrativnih troškova poslovanja, ubrzanja i optimizacije procesa rada, racionalizacije resursa, jednostavnijeg usklađivanja procedura i efikasnijeg funkcionisanja ovih preduzeća.

- Proces spajanja javnih komunalnih preduzeća je pri kraju, ovo je završna faza jer je Skupština na ovoj sednici sa skoro 40 glasova dala saglasnost na odluke nadzornih odbora. Sva naša javna komunalna preduzeća pojedinačno, donela su svoje odluke o pripajanju u jedno komunalno javno preduzeće, čime se menja njihov status. Odlukom, koju su odbornici podržali, usvojene su statusne promene čime ova javna preduzeća ulaze u završni proces pripajanja u jedno JKP „HAMMEUM“. Očekujemo da novoformirano preduzeće funkcioniše efikasnije i bolje, a takođe na ovaj način sledimo i preporuke republičke Vlade, u cilju smanjenja troškova i veće efikasnosti, izjavio je predsednik SO Radoslav Mihajlović.

Odbornici su podržali i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o javnom vodovodu. Imajući u vidu da postoje nepravilnosti u načinu utvrđivanja realne potrošnje vode korisnika usluga JKP „HAMMEUM“ i znatne razlike između proizvedene i očitane količine potrošene vode, javila se potreba da se ova oblast preciznije uredi, čime će potrošači plaćati samo utrošenu vodu.

- Na ovom zasedanju doneto je još nekoliko odluka koje je trebalo usvojiti kako bi se radilo u zakonskim okvirima. Izmenjena je odluka kojom su građani zbog pretrpljenih šteta od poplava bili oslobođeni plaćanja poreza za šumsko i poljoprivredno zemljište u potpunosti, što nije u skladu sa zakonom, tako da smo utvrdili simbolično plaćanje, odnosno 0,01%, što iznosi 100 dinara na godišnjem nivou, objasnio je Mihajlović i naglasio da je lokalni parlament do sada uradio veliki deo posla i obezbedio uslove za uspešan rad tokom jeseni, kada će nakon letnje pauze Skupština nastaviti svoj rad.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

loading...

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!