TOPLIČKI

Deset dana od 10 do 10

Narodni muzej Toplice u Prokuplju uključio se u novu manifestaciju pod nazivom „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“, koju organizuju nacionalni muzeji Srbije. Tim povodom u ovoj ustanovi održana je konferencija za novinare.

- Manifestacija će trajati od 9. do 18. maja ove godine, a obuhvatiće čitav niz izložbi i pratećih programa u vidu prezentacija, javnih razgovora i drugih sadržaja. Cilj nam je da ljude dovedemo u Muzej, da sa njima uspostavimo komunikaciju kako bi shvatili da je Muzej Toplice uvek otvoren za njih. Tih dana u planiranim programima naši sugrađani će moći besplatno da uživaju od 10 časova ujutru do 10 časova uveče, istakla je direktorka Narodnog muzeja Toplice Julka Kuzmanović Cvetković.

Manifestacije koje su planirane da se dogode u ovih deset dana odvijaće se na tri lokacije u Muzeju, Galeriji „Boža Ilić“ i na arheološkom nalazištu Pločnik.

Koordinator ove manifestacije, istoričar Darko Žarić je naglasio da su u pripremi programa za ovu manifestaciju učestvovali Istorijski arhiv Toplica, Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, Tehnička škola „15. maj“, pozorište „Histrion“ i mnogi drugi dugogodišnji saradnici i prijatelji Muzeja.

Prema rečima Žarića, u celoj Srbiji u ovoj manifestaciji učestvovaće 65 muzejskih i srodnih institucija na 115 lokacija, koje će zainteresovana publika moći da poseti širom zemlje.

Osnivači manifestacije su Narodni muzej u Beogradu, Galerija Matice srpske, Prirodnjački muzej, Etnografski muzej, Muzej primenjene umetnosti, Istorijski muzej Srbije, Muzej savremene umetnosti i Muzej istorije Jugoslavije.

Manifestacija „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ će se odvijati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. 

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

0 #1 Ana 10-05-2015 23:00
Prelepa akcija
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd