TOPLIČKI

Prokuplje ustalo da odbrani dečije igralište

PROKUPLJE - U Prokuplju održan protest protiv rušenja dečijeg igrališta kod Plehanih kuća.

Okupljeni građani sa decom poručili su da neće dozvolitI da se tek tako pređe preko činjenice da su imali usmeni dogovor sa upravnicom Mirović i lokalnim političarima, i da su do sada uložili oko 500 ooo dinara da bi deca imala gde da se igraju i da provode svoje vreme , kad lokalna samouprava već nije u stanju da reši problem.

Radi se o  parceli površine 18 ari koja je vlasništvo Okružnog zatvora, a  koju  su  pre četiri meseca  meštani  počeli da uređuju, kako bi deci ovog dela grada obezbedili prostor za  igru i sportske aktivnosti. Postavljena je ograda, golovi za mali fudbal, koš, klackalice, ljuljaške Igralište je okupljalo oko 50 dece svih uzrasta, od predškolaca do srednjoškolaca.

- Ovaj prostor je godinama bio zapušten i nije služio ničemu, osim za deponiju.

Meštani ovog naselja prikupili su oko 100 hiljada dinara i sami izgradili igralište gde se deca svakodnevno okupljaju. Danas su došli radnici Okružnog zatvora i počeli da  uklanjaju stubove, skidaju ogradu.

PROKUPLJE: Srušili deci igralište

Nisu morali odmah da ruše, mogli su da se sa nadležnima dogovore i ustupe nam ovaj prostor na korišćenje. Pitamo se kome sve ovo smeta i zašto ruše jedino mesto za igru u ovom delu grada, kažu ogorčeni meštani.

  

Upravnica Okružnog zatvora u Prokuplju, Jasmina Mirović je izjavila da su  meštani bez ikakvog pravnog osnova uzurpirali deo poljoprivrednog zemljišta  koje pripada Okružnom zatvoru.

- Okružni zatvor je preduzeo mere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitio ovu lokaciju.  Mi smo postupili po nalogu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, bez ikakve namere da dižemo tenziju sa lokalnim stanovništvom, kazala je Mirović i dodala da će nadležni organi  odlučiti o epilogu ove  priče.

Do tada će deca ovog prokupačkog naselja biti primorana da se odreknu igre i sporta, jer su najbliži sportski tereni i dečji parkovi odavde udaljeni  više od 2 kilometra.

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

+1 #4 Sara 02-08-2016 19:19
Deca mora da rade, a ne da se igraju. Zar nije tako rekao premijer !
Prijavi administratoru
+1 #3 Dosta je bilo 02-08-2016 19:18
Naprednjackoj bahatosti moramo da stanemo na put. Dosta je bilo
Prijavi administratoru
-1 #2 Radmila 02-08-2016 19:16
PODRSKA DECI. Da sam znala, dosla bih na ptotest. Sledeci put najavite na vreme
Prijavi administratoru
-1 #1 Rade 02-08-2016 19:15
VRLO BRZO ustacemo da branimo nase pravo na normalan zivot
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!