TOPLIČKI

Opština Prokuplje izdvojila 6,5 miliona dinara za dvomesečnu obuku radnika u Leoniju

PROKUPLJE - U Kompaniji LEONI u Prokuplju danas je potpisan trojni ugovor po kojem će 250 lica sa evidencije nezaposlenih pohađati obuku za rad u ovoj fabrici.

Ugovor je potpisan između Opštine Prokuplje, Kompanije LEONI i Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Prokuplje.

Opština Prokuplje  izdvojila je 6,5 miliona dinara za dvomesečnu obuku radnika, koji će nakon završene obuke moći da  nastave da rade najmanje  još 6 meseci. Oni koji uspešno savladaju obuku i pokažu sposobnost za rad, imaće šansu da dobiju i stalno zaposlenje u ovoj fabrici.

- Danas je veoma važan dan za Opštinu Prokuplje, jer će potpisivanjem današnjeg ugovora  nezaposlena lica početi obuku i dobiti šansu za posao.  Trenutno je na obuci 250 radnika , do kraja godine biće angažovano još 250, a do aprila 2017. godine, sertifikat za rad u ovoj fabrici završiće najmanje 850 lica. Znamo da je na teritoriji opštine Prokuplje veoma teška situacija , kada je u pitanju zapošljavanje.Na konstitutivnoj Skupštini smo obećali da ćemo se boriti protiv nezaposlenosti, ovo je  jedan od vida  te borbe koju ćemo nastaviti i u narednom periodu, kako bi očuvali svako radno mesto i otvarali nova, rekao  je predsednik Opštine Prokuplje, Aleksandar  Simonović.

 

PROKUPLJE: Srušili deci igralište

Generalni direktor Kompanije LEONI, Klemens Saks je ovom prilikom  istakao da ova Kompanija širi kapacetete u Srbiji, a ono što je najbitnije za opštinu Prokuplje je da  je  u planu  otvaranje  još jedne fabrike   na  novoj lokaciji, što znači zapošljavanje još 2-3 hiljade radnika.

„Izneneđen sam optimizmom, otvorenošću i pozitivnom energijom koju imaju građani Prokuplja. Naš cilj je da kompanija LEONI  u Srbiji bude jedna od najuspešnijih u svetu, a sa otvaranjem treće fabrike i zapošljavanjem još 3 000 radnika bićemo  drugi po veličini u svetu LEONI-ja. Pred nama su veliki izazovi , ali sam  s obziron na kompetentnost menadžmenta , siguran da smo na dobrom putu i da ne postoje nikakve prepreke da to i realizujemo, izjavio je  direktor Saks.

Kompanija LEONI ima svoje proizvodne pogone u 20 zemalja širom sveta, u kojima je zaposleno oko 75 hiljada radnika. U prokupačkom pogonu trenutno je zaposleno oko 1900 radnika , obukom koju je  nezaposlenima omogućila lokalna samouprava, šansu za posao  u narednih 10 meseci dobiće još 850 lica  sa evidencije nezaposlenih.

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

+2 #1 Rade 27-07-2016 17:24
A sta je sa ostalim privatnim firmama u gradu? Zasto nema za njih. I oni bi tako zaposlili nove radnike
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!