TOPLIČKI

Besplatni treninzi za mlade prokupačke sportiste
PROKUPLJE - Od 1.februara Opština Prokuplje pokriva članarinu deci od 18 godina u sportskim klubovima,a na Opštinskom veću usvojen je Pravilnik o programu za omasovljenje sporta.
Opština će nadalje mesečno za svako dete davati po 1.000 dinara i za to je predviđeno dovoljno para iz lokalnog budžeta.
Član Opštinskog veća zadužena za sport Aleksandra Nikolić kaže da je cilj ove odluke omasovljenje sporta među mladima i stvaranje istih uslova i mogućnosti za svu decu.
 
Nije svaka porodica u mogućnosti da plaća članarinu sportskom klubu,koja je mesečno u proseku po 1.000 dinara,kako bi dete treniralo.Zato smo odlučili da mi dajemo sportskim klubovima taj novac- kaže Aleksandra  Nikolić.
 
Prema Pravilniku koji je usvojen,da bi se ostvarilo pravo na ovu odluku sportski klub mora da bude upisan u Agenciji za privredne registre i barem dve godine su sportska organizacija,da su na teritoriji Opštine Prokuplje,da uključuju u rad potreban broj školovanih stručnjaka i da su neprofitna organizacija. Broj dece po grupama na treningu treba da bude optimalan u skladu sa karakteristikama i specifičnostima određene grane sporta,a sportski klub treba da obezbedi i sve uslove,među kojima su i higijenski,sprovede sistematske preglede dece. S obzirom da je mesečna članarina u većini sportskih klubova više od 1.000 dinara,kako saznajemo,oni će morati da se zadovolje onim novcem koji se im Opština dati,pa deci neće smeti da naplaćuju razliku.
 

Autor: B.R.

banner
Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

0 #1 Gvozden 02-02-2016 22:59
A kojim se sportom bavila vecnica za sport?
Samo pitam......
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!