TOPLIČKI

Potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta

PROKUPLJE - U Opštini Prokuplje danas je potpisan Sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta, kao zajedničko telo tri ravnopravna partnera, Opštine Prokuplje, Unije privrednika, preduzetnika i zanatlija topličkog regiona i Sindikata Opštinske uprave Prokuplje. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i predstavnici Slovačke Republike, koja je nosilac implementacije socijalno ekonomskih dijaloga u Srbiji.

Prema rečima predsednika Opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića, potpisivanjem ovog sporazuma realizovana je davno pokrenuta inicijativa, čiji je cilj zajedničko angažovanje za unapređenje investicionih aktivnosti i poboljšanje privrednog razvoja Toplice.

- Formiranjem ovog tela umnogome će se olakšati rad organa lokalne samouprave, a potpisnici Sporazuma će svojim učešćem doprineti rešavanju različitih  socijalno-ekonomskih pitanja za dobrobit svih građana, istakao je Paunović.

Socijalno%20ekonomski%20savet%203 Socijalno%20ekonomski%20savet%204

Predsednik Sindikata Opštinske uprave Prokuplje Miodrag Gubijan je ovom prilikom istakao da je veoma bitno da u svakom dogovoru učestvuju svi partneri i da će Sindikat Opštinske uprave podržavati sve dobre ideje koje nam dolaze iz Evropske unije i učestvovati u svim aktivnostima u cilju smanjenja nezaposlenosti i zaštite radnika.

Ispred Unije privrednika, preduzetnika i zanatlija topličkog regiona, Sporazum je potpisao predsednik Zvonko Stojiljković, koji je rekao da je jedan od ciljeva Saveta izrada „Lokacijske mape grada“ i „Strateškog plana razvoja grada“, kako bi nam u projektima Evropske unije vrata bila otvorena.

Aleksandra Nikolić, članica Opštinskog veća zadužena za resor privrede je dodala da je već organizovan dvodnevni trening za predstavnike potpisnika Sporazuma na temu „Veštine za efikasno kolektivno pregovaranje“. U pitanju je tvining projekat „Uvođenje socijalnog dijaloga“, koji je finansiran iz sredstava IPA 2012, a realizuje ga Slovačka agencija za regionalni razvoj. 

Podeli vest sa prijateljima:

Komentari  

0 #1 Aca 19-01-2016 11:19
Kakve veze sindikat opstinske uprave ima sa privredom opstine prokuplje. Neznanje na nivou
Prijavi administratoru
loading...

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd