Print this page

Vekovima se veruje da alternativna medicina, tačnije akupunktura može ublažiti ili izlečiti probleme erektilne disfunkcije. Istraživači iz Velike Britanije su pristupili detaljnim pretragama jednog južnokorejkog metoda i rezultati su bili zapanjujući.

Utvrđeno je da akupunktura može u potpunosti isključiti upotrebu vijagre kao i dugotrajne i frustrirajuće posete lekarima koji se ovim problemom bave sa aspekta psihologije.

- Možemo slobodno konstatovati da akupunktura i te kako pomaže kod poremećaja seksualne funkcije koji se odnosi na preuranjenu ejakulaciju. Takođe, metoda je vrlo efikasna i kod lečenja bolesti zavisnosti kao što je narkomanija. Ipak, trebalo bi napraviti komparativno istraživanje sa drugim vrstama lečenja a koje su zanovani na kurativnom pristupu - kaže profesorka sa univerziteta u Šefildu Kejti Kuper.

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...

Tokom istraživanja je utvrđeno da akupunktura odlaže prevremenu ejakulaciju u proseku za pola minuta. Ovo i nije neko poboljšanje osim ako se uzme u obzir da je rezultat dobijen posle prvog tretmana. Sa svakim sledećim rezultati su daleko bolji.

Najbolje efekte je dala kombinacija alternativnog i zvaničnog pristupa. Kombinacija akupunkture sa  izdvojenom supstancom serotonina produžava seksualni čin za oko tri minuta.

- Za sada ne postoji zvanično odobren tretman za lečenje prerane ejakulacije. Ovaj problem se pokazao  ključnim u raspadu ljubavnih veza, stoga treba učiniti sve kako bi se došlo do što efikasnijeg rešenja - reči profesora Univerziteta u Sijetlu Donalda Patrika.

Između 20 i 30 odsto muškaraca se barem jednom u toku života žali na problem sa preranom ejakulacijom a procena je da 4 odsto pati od ovog problema do kraja života.

Korišćenjem medikamenata na biljnoj bazi rizikuje se gorušica, stomačne tegobe, glavobolja a kod blažih anestetika i smanjenje libida. Zbog toga je akupunktura jedna od prilika da se ovom problemu konačno stane na put.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!