ZDRAVLJE I LEPOTA

Belo vino oštećuje zube

Kisela bela vina mogu vremenom oštetiti zubnu gleđ, posebno ako odmah nakon pijenja perete zube ili ispijate čaše natašte. Ali ako uz vino grickate sir, "erozija" bi se mogla ublažiti.

Kiselost vina varira, ali belo je obično kiselije, a redovno uživanje u čaši belog vina može na kraju ostaviti trag na zubnoj gleđi.

Za ovaj efekat nije bitna ni starost ni sorta, nego pH i trajanje kontakta sa zubima. Jedete li istovremeno sir, mogli biste ublažiti efekat jer je on pun kalcijuma, kažu nemački autori studije.

Izjave ljubavi na Fejsbuku dokaz nestabilne veze

Svi verovatno poznajete najmanje jednu osobu, ili jedan par koji konstantno postavlja fotografije na Facebook kojima…

One su neodoljiva seksi kombinacija

Bujna britanska rijaliti zvezda Georgia Kousoulou i njena kolegica Chloe Lewis zajedno su se opuštale na plaži i pored…


Ako ćete popiti čašu vina, popijte je uz jelo i sačekajte bar 30 minuta pre nego što operete zube i legnete u krevet. Naime, pljuvačka koja se luči žvakanjem ublažiće pH vrednost u ustima.

Rizling ima najveći uticaj jer mu je najniža vrednost pH, a na zube će blaže delovati crveno vino poput Pinot noira, ustanovili su na Univerzitetu Johannes Gutenberg.

loading...
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd