ZANIMLJIVOSTI

Analiza sastava hamburgera otkrila je stvari od kojih se mnogima okrenuo želudac

Hamburgeri su jedna od omiljenih brzih hrana i lanci restorana prodaju ih na milione širom sveta. Međutim, koliko god nam je dobro poznat sastav hamburgera, rezultatima laboratorijske analize nismo se mogli nadati.

Eksperiment je sprovela privatna agencija specijalizovana za analizu hrane, Clear Labs, na 258 anonimnih uzoraka svežeg i smrznutog mesa, običnih i vegetarijanskih burgera, i to od 79 različitih proizvođača u 22 distribucijska lanca.

Stručnjaci u Clear Labsu u Kaliforniji ispitivali su kvalitet proizvoda, te tačnost podataka na deklaraciji. Rezultati su prilično iznenadili i stručnjake i javnost, piše Daily Mail.

Tri uzorka bila su pozitivna na DNK miševa, a jedan je sadržavao tragove ljudskog DNK. Sveukupno se 13% proizvoda pokazalo problematičnima, a postotak se povećao na 23,6% u trenutku kad su ispitali i vegetarijanske proizvode. Među njima su dva uzorka sadržavali tragove DNK goveda, a jedan burger od crnog graška nije sadržavao ni jedan posto graška. Takođe, 4,3% burgera sadržavalo je viruse ili bakterije, uzročnike bolesti kod ljudi.

Čak 46% uzoraka ima više kalorija nego što je istaknuto na deklaraciji ili meniju.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd