KULINARSTVO

Krompir salata sa šargarepom, celerom i peršunom

Sastojci:

  • 1 kg običnog krompira
  • 50 gr oraha
  • 2 srednje šargarepe
  • 100 gr luka
  • 50 gr šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica senfa
  • 50 ml jabukovog sirćeta
  • 25 ml vode
  • seckan list od celera i peršuna

Priprema:

Skuvajte krompir u slanoj vodi i oljuštite ga. Ako pripremate običan krompir, isecite ga na kriške.

U činiji izmešajte šećer, brašno, so, senf, sirće i vodu pa sipajte u tiganj s lukom. Pustite da provri i kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta dok ne preliv ne zgusne. Izmešajte s barenim krompirom i narendanom šargarepom. Doterajte ukus začinima, pospite peršunom, celerom i orasima. Služite toplo.

 Lisa

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!