KULINARSTVO

Domaća pita sa piletinom

Sastojci:

 

  • 2 kašike masti
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl vode
  • so
  • 400 g brašna

 

Fil:

 

  • 500 g pilećeg filea
  • glavica crnog luka
  • 80 gr svinjske pečenice u komadu
  • po 1/2 kašičice seckanog bosiljka i peršuna
  • čen belog luka
  • 2 jajeta
  • 40 g rendanog parmezana
  • 1,5 dl pavlake
  • 1/2 čašice konjaka
  • kašičica senfa
  • kašike ulja
  • so

 

Priprema:

1. Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. 

2. Propržite crni i beli luk na ulju, sipajte 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. 

3. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, i pržite 3-4 minuta. 

4. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. 

5. Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa. 

6. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!