KULINARSTVO

Slatke lazanje: Rajska poslastica od palačinki i pudinga

1. Napraviti smesu za palačinke od jaja, mleka, brašna i malo soli. Ostaviti da odstoji pola sata, nakon toga ispeći tanke palačinke.

2. Ulupati sremski sir sa mlekom, žumancima i kašikom šećera. Dodati iseckane listiće sveže nane i pomorandžu iseckanu na komadiće očišćenu od ovojnica. Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi, zatim dodati ostatak šećera i maslac i sve izmešati dok se ne dobije krem glatke teksture.

3. Namazati posudu za pečenje maslacem i prekriti dno jednim slojem palačinki, premazati kremom od pomorandži i sira, pa poklopiti slojem od palačinki. Naneti puding od čokolade, pa palačinku. Ponoviti postupak ovim redosledom sve dok se ne potroše pripremljeni sastojci. Završni sloj treba da bude krem od pomorandži sa sirom.

4. Složene lazanje peći 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 °C.Četiri minuta pre kraja pečenja, lazanje posuti listićima badema i pustiti da se zapeku.

5. Pečene lazanje ohladiti 3 minuta. Iseći i uz svaku porciju servirati i malo meda.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd