KULINARSTVO

Ova 3 sastojka će poboljšati ukus kuvanog pirinča

Kuvani pirinač odličan je prilog mesnim i povrćnim jelima, a posebno se dobro slaže s azijskom kuhinjom.

Ako želite da oplemenite ukus ovom standardnom prilogu, pripremite ga s dodatkom kokosovog mleka, limunske trave i đumbira.

Sastojci za 6 osoba:

400 g pirinča

200 ml kokosovog mleka iz konzerve

1 čajna kašika soli

1 stabljika limunske trave od 15 cm (zgnječena)

1 koren oguljenog đumbira (oko 2,5 cm veličine)

1 sveži krastavac, oguljen i iseckan za dekoraciju

Priprema:

Isperirte pirinač tri puta običnom svežom vodom.

U lonac s odgovarajućim poklopcem stavite pirinač, kokosovo mleko, so, limunsku travu, đumbir i 300 ml vode. Promešajte da ujedinite sve sastojke dok ne počne da vri.

Smanjite temperaturu na najmanje i kuvajte 15 minuta s poklopcem.

Sklonite lonac s ringle i držite ga pokrivenim još 10 minuta da para dodatno termički obradi pirinač.

Promešajte pirinač viljuškom, izbacite iz lonca đumbir i limunsku travu i poslužite odmah s komadićima svežeg krastavca.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!