KULINARSTVO

Piletina s pivom

Zima nam je sve bliža, pa je i hrana koju spremamo sve „jača“. Ukoliko ste ljubitelj kajmaka, piletine, i volite pikantnu hranu, onda evo idealnog predloga za ručak.

Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 2 jajeta
- 100 g kajmaka
- 150 ml piva
- malo mleka
- prezle
- ulje
- senf
- so, biber
- suvi biljni začin

Pileća prsa iseći na tanje šnicle. Senfom premazati šnicle sa svake strane, posoliti, pobiberiti i posuti suvim biljnim začinom. Sitno iseckan beli luk stavite preko svake šnicle, nalijte s malo mleka i ostavite u frižideru da stoji preko noći. Pre pohovanja, piletinu očistite od luka, procedite mleko, pa uvaljajte šnicle u brašno, jaje i prezle. Pržite ih na zagrejanom ulju s obe strane da porumene. Posle pohovanja, piletinu stavite u podmazani pleh, pospite s malo peršuna, na svako parče stavite malo kajmaka, nalijte pivom i ostavite u rerni da se zapeče 15-20 minuta. Prijatno!

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!