KULINARSTVO

Baklava bez oraha
 
Ovu baklavu zovu "mostarska baklava".
 

Potrebno:

1 kg maslaca

30 jaja

10 kašika šećera

20 kašika brašna

kore

Za preliv:

1 kg šećera

litar vode

malo soka od limuna.

Priprema:

Istopljeni maslac, jaja i 10 kašika šećera zajedno dobro izmutite (može i mikserom na maloj brzini). Potom u ovu smesu dodajte brašno i nastavite da mešate. 

Pleh za pečenje namastiti i pokriti korom. Namastiti koru i pokriti drugom, koja se takođe malo namasti.

Na ovako pripremljene kore izlije se testo, pa se prekrije sa još dve kore, koja se takođe pomaste. 

Baklava se stavi u toplu rernu (180 - 190 stepeni) i peče dok sredina ne bude ispečena, a kore lepo rumene. 

Ispečena baklava se izreže na rombove.

Skuvajte preliv uz dodatrak limunovog soka i zalijte baklavu. 

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd