Ova torta ima čaroban ukus

Izvor septembar 13, 2018
Ova torta ima čaroban ukus Pixabay

Potrebno je za kore:

10 jaja

10 kašika šećera

2 kašike brašna

20 kašika (oko 300g) mlevenih badema

Za fil:

1 veći limun

4 jaja

10 kašika šećera

125g margarina

125g maslaca

2 kašike prah šećera

Za fil od višanja:

150g višanja

3 kašike šećera

i još:

Fondan ili šlag za ukrašavanje.

Priprema:

Umutit 10 belanaca i postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance, brašno i bademe. Od mase ispeći 3 kore.

Umutiti 4 jaja sa šećerom, dodati narendanu koru limuna i isceđen limunov sok pa kuvati na pari. Kada se fil zgusti pustiti da se ohladi. U ohlađen fil dodati penasto umućen maargarin i maslac i 2 kašike prah šećera.

VIšnje kratko prokuvati sa šećerom, oko 5 minuta.

Preko prve kore stavite višnje a preko njih fil, i tako ređajte kora-fil.

Ova torta ima korice poput onih starinskih torti, i šmek limuna, što joj daje poseban šarm.

EXPRES

Srpski informativni Portal  Ono o čemu drugi ćute mi nećemo. Bez uvrede! Bez cenzure! 

Najnovije online vesti iz zemlje i sveta, sporta, zabave i tehnologije.

 

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

Loading...
© 2014 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
Our website is protected by DMC Firewall!