Uz pomoć ovog trika MOŽETE bajat HLEB učiniti UKUSNIM i SVEŽIJIM

Izvor 24online maj 25, 2018
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ako vam ostane višak hleba od juče, prekjuče, evo jednostavnog trika koji će bajat hleb učiniti jestivim i ukusnim za pet minuta.


Staru veknu stavite na par sekundi pod mlaz vode, tako ćete hlebu vratiti vlažnost, a onda ga ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 180 ili 200 stepeni i pecite ga nekoliko minuta. Kad ga izvadite iz rerne, korica će biti krckava, a hleb ukusan skoro kao da ste ga kupili tog trenutka.

Ali, postoje dve „začkoljice“: ovaj trik radi samo ako je u pitanju nenačeta vekna hleba ili nenačeta kifla, zemička i slično….

A ako želite da vam hleb duže ostane svež, čuvajte ga dobro zatvorenoj smeđoj papirnoj kesi, na sobnoj temperaturi, piše „Dejli mejl“.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

Loading...
© 2014 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
Our website is protected by DMC Firewall!