Thursday, February 22, 2018

Jednostavno se priprema, a ukus je neponovljiv


Potrebno je:

5 dl mleka

1 puding od vanile

500 g višanja bez koštica

1 kašika gustina

6 kašika šećera

2 vanilin šećera

2 dl slatke pavlake

2 kašike ruma

Priprema:

U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i staviti da proključa. Ostatak mleka sjediniti sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promešati. U odgovarajućoj posudi sjediniti i višnje, šećer, gustin, vanil-šećer, rum i sok od limuna. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa. U šire posude sipati fil od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim naneti preliv od višanja i ukrasiti umućenim šlagom.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

MOŽDA VAM JE INTERESANTNO

 
loading...

WEB PREPORUKE

Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li SNS gubi vlast u Beogradu?

TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!