KULINARSTVO

Najbolji recept za piroge: Vojvođanski specijalitet koji ćete stalno praviti!

Ovo jelo je izuzetno ukusno i lako se sprema i može na više načina

Piroge su jedno od jela koja se najčešće prave u Vojvodini. Ovo jelo je izuzetno ukusno i lako se sprema i može na više načina. Mi vam donosimo jedno najbolje po našem izboru!

Za 5 porcija potrebno vam je za testo: 1 kg brašna, 500 ml vode, 50 ml ulja, 1 kašičica soli
Za fil: 500 g pirea od krompira, 100 g sitnog sira, 1 glavica crnog luka, 100 g slanine, so
Za preliv: 50 ml neutralne pavlake, 3 kašike kajmaka

Priprema:

1.Pomešajte brašno i so, pa im dodajte vodu i ulje. Sve izmešajte i zamesite testo, pa potom ga razvijte na dva milimetra debljine. Okruglom modlom ili časom izvadite krugove, a potom napravite fil.

2. Krompir pire posolite i pomešajte sa sitnim sirom, a u tiganj ispržite sitno iseckan crni luk i slaninicu, pa stavite sa pireom.

3. Tim filom punite krugove i sastavljajte ih na krajeve. Gotove piroge obarite u slanoj vodi na malo ulja, a kada bude gotovo prelijte ih mešavinom kajmaka i pavlake, pa poslužite.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd