KULINARSTVO

Čorba od mladog povrća: Sremuša

Sastojci za 4 osobe: 150 g sremuša, 2 krompira, 3 struka mladog crnog luka, 2 kašike putera, 600 ml povrtnog bujona, 300 ml kisele pavlake, 2 žumanceta, so, biber i prstohvat muskatnog oraščića.

Sastojci za 4 osobe: 150 g sremuša, 2 krompira, 3 struka mladog crnog luka, 2 kašike putera, 600 ml povrtnog bujona, 300 ml kisele pavlake, 2 žumanceta, so, biber i prstohvat muskatnog oraščića.

Sremuš operite, protresite i isecite na tanke trake. Krompir i luk oljuštite i izrežite na kockice, odnosno kolutiće. U tiganju zagrejte puter, dodajte krompir i luk i propržite na srednjoj temperaturi. U međuvremenu, u lonac sipajte povrtni bujon, posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem. Kad počne da vri, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Dodajte sremuš i kuvajte još dva minuta. Umutite žumanca i kiselu pavlaku, sipajte u supu, uz stalno mešanje. Pazite da ne provri, jer će se napraviti grudvice. Supu ispasirajte, još malo posolite, ukrasite po želji i poslužite.
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!