Ništa ne može da zameni sveže jagode, pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u ovom prefinjenom dezertu

Ništa ne može da zameni sveže jagode, pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u ovom prefinjenom dezertu

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, vanilu, čvrsto ulupanu penu od belanaca i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmešajte, pa ovom smesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C, oko 15 minuta. Pečene kore dobro ohladite.

Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad provri dodajte seckane jagode. Kuvajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih viljuškom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatin otopite s 15 kašika vode i dodajte u vrelu smesu od jagoda. Kuvajte na laganoj vatri dok se smesa ne zgusne, a zatim postepeno mešajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini.

Kore poprskajte mlekom i rumom, pa premažite kremom. Celu tortu premažite ulupanom pavlakom i ukrasite jagodama.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd