Bilo da su slane ili slatke, griz knedle su prosto neodoljive. A tek u kombinaciji sa kajsijama i bademom... Probajte!

Sastojci

Potrebno za 4 osobe:

250 ml mleka
kašičica rendane kore limuna
so 
80g pšeničnog griza 
1 jaje 
1 konzerva kajsija (425 g) 
kašika meda 
50g maslaca 
70g krupno mlevenog badema

3 kašike šećera u prahu

Priprema

1. Skuvajte mleko sa korom limuna i malo soli. Umešajte griz i mešajte stalno dok se ne skuva (ili smanjite vatru i poklopite da se potpari). Umućeno jaje umešajte u masu sa grizom i ostavite da se ohladi. Kajsije sa sokom i medom izmiksajte štapnim mikserom.

2. Od mase sa grizom napravite 10 knedlica i pažljivo ih spustite u malo posoljenu slanu vodu koja vri. Na umerenoj vatri kuvajte ih 5-10 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih i ostavite da odstoje na kuhinjskoj salveti.

3. Maslac zagrejte u tiganju i u njemu propržite krupno mleveni badem. Dodajte knedlice i kratko ih propržite. Knedlice pospite šećerom u prahu i servirajte ih sa sosom od kajsija.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

loading...
 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Kako ocenjujete rad Vlade Srbije za prvih 100 dana rada?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Loading...
Our website is protected by DMC Firewall!