Delikatno meso u kiselom sosu od višanja, osvojiće vas odmah

Za sve one koji vole da eksperimentišu u kuhinji, odlična preporuka za ručak su ćureće grudi u sosuod višanja.

Delikatno meso ćurećeg filea postaje mnogo ukusnije kad se prelije kiselim voćnim sosom, tako da su višnje pun pogodak!

Sastojci: 800 grama ćurećih grudi; 150 grama višanja iz kompota; 3šargarepe; 1 krompir; 1 kašika šećera; 2 kašike mešavine začina; ulje; so;mleveni crni biber.

Način pripreme: Ćureće grudi isečemo na krupnije parčiće, dodamo mešavinu začina, posolimo i pobiberimo. Utrljamo začine. Parčiće mesa stavimo u nauljenu tepsiju, pečemo 50 minuta na 200 stepeni.

U šerpu na šporetu sa vodom kuvamo šargarepu i krompir isečene na listiće. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo 1,5 kašiku brašna.

Dodamo višnje, vodu da razredimo sos, kašiku šećera, mešavinu začina i pobiberimo.

Serviramo meso i prelijemo sosom od višanja. Uz meso serviramo i skuvanikrompir i šargarepu, a po želji ukrasimo grančicama nane. Uz ovo jelonajbolje ide kvalitetno suvo crveno vino.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!