Specijalitet sa juga Srbije: kako se pravi leskovačka pljeskavica (ORIGINAL RECEPT)

Izvor Story Maj 02, 2017
Specijalitet sa juga Srbije: kako se pravi leskovačka pljeskavica (ORIGINAL RECEPT) Pinterest

Svi kažu da je leskovački roštilj najbolji u Srbiji, a mi vam otkrivamo kako da ga napravite kod kuće!

Svi kažu da je leskovački roštilj najbolji u Srbiji, a mi vam otkrivamo kako da ga napravite kod kuće!

Sastojci:

Potrebno je juneće meso, i to od prednjih delova, takozvani prednji čerek, delovi vrata, plećke, potplećke, pafloka sa dodatkom određenog procenta loja, ali ne bilo kog loja, već bubrežnog.

Procenat soli je dva odsto od ukupne količine mesa koje se priprema.

Priprema:

Melje se prvo na krupnoj šajbni, desetka ili dvanaestica, pa se samleveno meso odlaže najmanje od 12 do 24 časa na temperaturi od nule do četiri stepena.

Zatim sledi još jedno mlevenje na sitnijoj šajbni. Kada se samelje i umesi, meso se ostavi da odstoji oko sat vremena.

Prava leskovačka pljeskavica je težine od 180 do 200 grama i nije bez luka. Luk je bitan jer daje specifičan šmek i ukus pljeskavici.

Luk nije ispržen niti ispečen, već samo omekšan. Pljeskavica se peče šest minuta na temperaturi od 160 stepeni.

Ranije se pekla i do 12 minuta, jer je meso bilo "silnije".

Savet: Ovakva pljeskavica se jede uglavnom sa lukom i tucanom paprikom!

 

KOMENTARI

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Na dobrom putu da postane najmlađa MILIJARDERKA U ISTORIJI

Kajli Džener koja će u avgustu napuniti 21 godinu, detaljno je opisala kako je na njen…

Obavezno pogledajte: 3 filma po istinitim pričama

Rado se odlučujemo za filmove snimljene po istinitim pričama. Shvatamo ih ozbiljnije, a i…

Film "Četiri venčanja i sahrana" dobija nastavak?

Hju Grant, Endi Mekdauel i Ana Čenselor, kao i još neki saradnici na filmu "Četiri…

Premaz od maslina i sardina

Sastojci (za 6 osoba) 200 g crnih maslina 100 g sardina 200 g kozjeg sira (ko ne voli,…

Evo par saveta kako da napalite muškarca bez dodira

Možda ipak postoji neko nepisano pravilo kako napaliti dečka. Pokrenite ga mentalno i…

Vođenje ljubavi sa ženom mog prijatelja je fantastično, ne mogu da stanem

Jedan muškarac suočio se za zamkom- upao je u ljubavni odnos sa ženom svog prijatelja i…
Loading...

STVAR UKUSA

loading...
© 2015 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
DMC Firewall is a Joomla Security extension!