KULINARSTVO

Jagnjetina u rerni: Sočna i ukusna kao ispod sača! (RECEPT)

Savršen vaskršnji ručak za celu porodicu

Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.

Potrebni sastojci: Kilogram i po jagnjetine; 100 ml ulja; 400 ml belog vina;500 ml vode; pola praziluka; 3 srednje glavice crnog luka; 1 glavica belog luka; 2 šargarepe; 1,2 kilograma krompira; so, aleva paprika, ruzmarin, peršun, biber.

Priprema: Jagnjetinu prvo dobro usolite a zatim je posložite u tepsiju. Zatim dodajte krompire (može i manje a cele), praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine pa sve lepo izmešajte.

Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač pa pecite.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!