Za 4 osobe potrebno je: manja glavica brokolija, manja glavica karfiola, 3 šargarepe iseckane na kolutove, 350 g rendanog tofu sira, 250 ml sojinog mleka, 3 prstohvata rendanog muskatnog oraščića, 3 kašike posnog margarina, glavica crnog luka, kašičica iseckanog belog luka, 2 kašike brašna, 250 g prezle, 80 g rendanog biljnog kačkavalja, so i biber. 

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Isecite brokoli i karfiol na buketiće. U kipućoj posoljenoj vodi obarite karfiol, brokoli i šargarepe 5 minuta i potom iscedite. U činiji umutite rendani tofu sir, sojino mleko i muskatni oraščić. Posolite i pobiberite po želji. U šerpi rastopite posni margarin, propržite seckani crni i beli luk 2-3 minuta, pa umešajte brašno i prelijte mešavinom sojinog mleka i tofu sira. Kuvajte nekoliko minuta stalno mešajući. Dodajte kuvano povrće, promešajte, sipajte u vatrostalnu činiju, pospite mešavinom prezle i rendanog biljnog kačkavalja i pecite 20 minuta.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!