KULINARSTVO

Kari karfiol

Za 4 osobe potrebno je: 650 ml neslane supe od povrća, 60 ml sojinog mleka, 60 g suvog grožđa, 500 g rendanog tofu sira, glavica karfiola isackana na cvetove, neoljuštena jabuka isečena na kriške, 250 g spanaća, 60 g indijskih oraha, nekoliko grančica korijandera, 700 g kuvanog pirinča, glavica crnog luka, kašika kari začina, kašika rendanog đumbira, pola kašičice cimeta, pola kašičice kumina, pola kašičice kurkume, 2 kašike brašna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber. 

U šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte seckani crni luk oko 5 minuta, dok ne omekša. Potom umešajte začine (kari, đumbir, cimet, kumin, kurkumu) i brašno. Posolite i pobiberite po želji, promešajte, prelijte supom i sojinim mlekom i zagrejte do ključanja. Kad provri, dodajte suvo grožđe, rendani tofu, karfiol i kriške jabuke. Kuvajte na umerenoj temperaturi 10-12 minuta, pa dodajte spanać i indijske orahe, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta. Poslužite preko kuvanog pirinča i ukrasite grančicom korijandera.
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd