Slatka lambada torta: Savršen spoj voća i krema! (RECEPT)

Izvor Stil februar 27, 2017
Slatka lambada torta: Savršen spoj voća i krema! (RECEPT) Pixabay

Zaigrajte u ritmu lampade spremajući ovaj izvandredan kolač, tj. torticu koja će oduševiti vaše ukućane

Voćni žele desert samo prema nazivu podseća na letnje noći i ples u ritmu sambe. Lambada kolač može se jesti u bilo koje godišnje doba, jer ovakva poslastica u svakom smislu nema ograničenja. Ko bi joj takvoj odoleo?!

Sastojci: 250 grama keksa; 200 grama žele bombona

ZA PATIŠPANJ: 150 grama šećera; 150 grama brašna; pola kesice praška za pecivo; 6 kašika vode; 6 jaja.

ZA ŽELE: 1 litar gaziranog soka od pomorandže; 3 kesice praška za puding od vanile; 5 kašika šećera.

ZA BELI FIL: 125 grama margarina; 500 mililitara mleka; 5 kašika brašna; 5 kašika šećera.

Način pripreme: Pripremamo patišpanj tako što polupamo 6 jaja i stavimo u sud za mućenje. Dodamo šećer i mutimo dok se ne rastopi. Potom sipamo vodu. Prašak za pecivo dodamo u sud sa brašnom, a potom brašno dodamo u sud za mućenje.

Mešamo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Tepsiju za pečenje premažemo margarinom i prespemo smesu za patišpanj. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo žele tako što u sud sa strane stavimo 200 mililitara soka, a u šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara soka. Dodamo 5 kašika šećera i mešamo žicom za mućenje. U preostali sok u sudu dodamo prašak za puding.

Promešamo žicom za mučenje i dodamo u uzavreli sok u šerpu. Mešamo za vreme kuvanja. Sklonimo sa šporeta kad žele dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi.

Pripremamo beli fil tako što u šerpu na šporetu sipamo veći deo mleka, dodamo šećer i mešamo žicom za mutenje. U preostalo mleko dodamo brašno i izmutimo žicom. Uz neprekidno mešanje u uzavrelo mleko dodajemo razmekšalo brašno. Sklonimo sa šporeta kad krem dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi.

Izvadimo ispečeni patišpanj iz rerne. Na njega nanesemo žele i rasporedimo po celoj površini. Žele bombone sitno iseckamo i nanesemo na žele.

Svaki keks potopimo u preostali sok i prekrijemo žele.

U ohlađeni krem dodamo margarin i mutimo sastojke mikserom, a potom beli fil nanesemo na keks. Sečemo tortu na parčiće, koje po želji možemo da ukrasimo polukrugovima pomorandže.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Foto:Pixabay

Znate li koja zemlja ima najviše vremenskih zona?

Na svetu postoje 24 vremenske zone, a jedna zemlja može da ima više njih, kao što su,…
Pixabay

AKO PRIMETITE OVO NA JELCI odmah je izbacite napolje

Kada ćete raskititi jelku i izbaciti je iz kuće je stvar dogovora sa ukućanima, ali…

Kapela u Francuskoj simbol hrabrih ljubavi

Opšte je poznato da je Francuska prebogata kulturno-istorijskim spomenicima, ali mnogi od…
Foto: Pixabay

Saznajte da li imate višak kilograma uz pomoć trika sa koncem

Iako se mnogi oslanjaju na indeks telesne mase (BMI kalkulator), postoji još jedan način…

Alat kojim možete brzo i jednostavno "očistiti" Gmail

Da biste stvorili mesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a…

Bile su igračke u rukama MONSTRUMA: Devojčice drogirali i mučili

Britanka Barbara O'Her (59) prošle godine je objavila autobiografiju koju je javnost je…
© 2015 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd