Slatka lambada torta: Savršen spoj voća i krema! (RECEPT)

Izvor Stil februar 27, 2017
Slatka lambada torta: Savršen spoj voća i krema! (RECEPT) Pixabay

Zaigrajte u ritmu lampade spremajući ovaj izvandredan kolač, tj. torticu koja će oduševiti vaše ukućane

Voćni žele desert samo prema nazivu podseća na letnje noći i ples u ritmu sambe. Lambada kolač može se jesti u bilo koje godišnje doba, jer ovakva poslastica u svakom smislu nema ograničenja. Ko bi joj takvoj odoleo?!

Sastojci: 250 grama keksa; 200 grama žele bombona

ZA PATIŠPANJ: 150 grama šećera; 150 grama brašna; pola kesice praška za pecivo; 6 kašika vode; 6 jaja.

ZA ŽELE: 1 litar gaziranog soka od pomorandže; 3 kesice praška za puding od vanile; 5 kašika šećera.

ZA BELI FIL: 125 grama margarina; 500 mililitara mleka; 5 kašika brašna; 5 kašika šećera.

Način pripreme: Pripremamo patišpanj tako što polupamo 6 jaja i stavimo u sud za mućenje. Dodamo šećer i mutimo dok se ne rastopi. Potom sipamo vodu. Prašak za pecivo dodamo u sud sa brašnom, a potom brašno dodamo u sud za mućenje.

Mešamo kašikom dok se sastojci ne sjedine. Tepsiju za pečenje premažemo margarinom i prespemo smesu za patišpanj. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo žele tako što u sud sa strane stavimo 200 mililitara soka, a u šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara soka. Dodamo 5 kašika šećera i mešamo žicom za mućenje. U preostali sok u sudu dodamo prašak za puding.

Promešamo žicom za mučenje i dodamo u uzavreli sok u šerpu. Mešamo za vreme kuvanja. Sklonimo sa šporeta kad žele dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi.

Pripremamo beli fil tako što u šerpu na šporetu sipamo veći deo mleka, dodamo šećer i mešamo žicom za mutenje. U preostalo mleko dodamo brašno i izmutimo žicom. Uz neprekidno mešanje u uzavrelo mleko dodajemo razmekšalo brašno. Sklonimo sa šporeta kad krem dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi.

Izvadimo ispečeni patišpanj iz rerne. Na njega nanesemo žele i rasporedimo po celoj površini. Žele bombone sitno iseckamo i nanesemo na žele.

Svaki keks potopimo u preostali sok i prekrijemo žele.

U ohlađeni krem dodamo margarin i mutimo sastojke mikserom, a potom beli fil nanesemo na keks. Sečemo tortu na parčiće, koje po želji možemo da ukrasimo polukrugovima pomorandže.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Misterija stara 50.000 godina: Kako su ljudi održavali vatru?

Prvi korak u ponovnom otkrivanju 50.000 godina stare tehnologije je skupiti gomilu…

"Kad izvlačite mleko iz dojki, ne bi trebalo da se osećate kao krava". Ova reklama razbesnela je žene širom sveta

Kada postanu majke, žene se često nađu na meti raznih kritika i diskriminacija, ali čini…
Pixabay

Sve više Nemaca želi da bude sahranjeno u moru

Sve veći broj Nemaca bira severnu obalu države za svoje poslednje počivalište, saopštile…

Sahranjena u venčanici, u svojoj 19. godini. Pomogla u hapšenju ubice 45 godina POSLE SVOJE SMRTI

Bio je 14. septembar 1973. kada je mladi policajac Kristofer Biš u Ilinoisu naišao na…

NASA: Ovako izgleda bliski susret Meseca i Zemlje | VIDEO

Nasina astronomska slika dana nedavno je bio veoma zanimljiv video snimak od objavjen 4.…
Foto:javi_indy / Freepik

NAUČNICI POSLE DUGOG ISTRAŽIVANJA OTKRILI: Evo šta je ključ dugog života!

Imati psa, puno prijatelja i srećan brak ključ je dugog života, tvrde američki naučnici.…
Loading...
© 2014 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd